starszy

(5 wyników)
  • Jak rodziłam synka, córka miała rok i 9 mscy, planowalismy, ze będzie w domu i czyms ja zajmiemy, ale poród zaczął sie o 7:20 rano, mała była ledwo co wybudzona, a wtedy wymagała dużej uwagi, wiadomo jakie jest głodne, rozespane dziecko i zdecydowaliśmy, że jednak mąż zawiezie ją do dziadków ( 10 km ) w sumie dobrze sie stało, bo poród postępował bardzo szybko ( 1 h) i wymagał ode mnie maksymalnego skupienia na nim. Teraz starsze mają mniej więcej 8,5 i 6,5 lat, zastanawiam sie co w sytu...
  • Mam dwóch cudnych synów 4 lata i 2,5 roku. W sierpniu mam nadzieję że urodzę w domu. Czy jesli bedę z mężem i położną to jak myslicie, czy dwójka takich malych dzieci obok nie bedzie mnie dekoncentrowac? Czy dla takich małych dzieci, mama rodząca nie wyglada strasznie? Bardzo bym chciała aby chłopaki byli przy mnie ale mam obawy jak cały poród wpłynie na ich psychikę. Która z Was rodzila w asyście starszych dzieci i jak dzieci do tego podchodzą?
  • Może poczucie winy to źle powiedziane, ale nie wiedziałam jak krótko zatytułować ten wątek. Pewnie nie powinnam czuć się winna, bo przecież w szpitalach rodzą sie prawie wszystkie dzieci i nie mamy w ogóle wpływu na to, co tam się dzieje. Ale teraz gdy na własne oczy, nie tylko z książek, przekonałam się, jak ważne jest być z dzieckiem zaraz po urodzeniu i odpowiedzieć na jego pragnienie nawiązania pierwszego kontaktu, mam takie uczucie, jakbym niegdyś zawiodła moje córki. Przy pierw...
  • Opiszcie jak najszczegółowiej jak wyglądało Wasze pierwsze przywitanie się ze starszakiem(-ami) już po wszystkim (po porodzie w domku), bo jestem bardzo ciekawa :) :)
  • Ciekawa jestem jak sobie radziliście z pozostałymi pociechami w czasie porodu zwłaszcza jeśli nie ma się w pobliżu rodziny, a do dyspozycji ma się mieszkanie, a nie piętrowy dom np. .... jak to rozegrać???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się