Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      starszy

starszy

(7 wyników)
    • Czy są jakieś kryteria wiekowe, według których podejmuje się decyzję o reanimacji człowieka? tvn24.lajt.pl/1618723,1,9,wiadomosc.html
    • Starsi ludzie chodza do specjalisty dla rozywki: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9251095,_Nie_czuje_sie_winna___Joanna_Mucha_przed_Komisja.html Fajne :) A zawsze myslalem, ze z wiekiem czlowiek choruje bardziej - a tu okazuje sie, ze owszem, ale na brak rozrywki :)
    • Ten króki post wynika pewnie z mojego dzisiejszego przemęczenia, ale poczułam ,że muszę... Sama całkiem niedawno skończyłam studia medyczne, uczę na różnych kursach dla lekarzy i nie tylko, ale taie sytuacje jak dziś... ręce opadają. Skoro przychodzą na staż młodzi lekarze staram się powiedzieć , pokazać i wytłumaczyć, bo sama doskonale pamiętam, co to znaczy być piątym kołem u wozu, przeganianym z kąta w kąt. Od około roku obserwuje jednak smutny fakt : stazyści kompletnie nie ...
    • Jestem lekarzem, dwa lata po studiach. Pochodzę z rodziny lekarskiej z dziada- pradziada. Wychowałem się w szpitalach, "dyżurowałem" razem z rodzicami, tak jak Ojciec chciałem być chirurgiem, imponowała mi Mama -anestezjolog, Dziadek- ortopeda, Babcia-pediatra, drugi Dziadek-laryngolg, druga Babcia-onkolog ... Studia skończyłem z wyróznieniem, zaliczałem się do najlepszych studentów - zagraniczne praktyki, praca w kole naukowym. Jednak już od 5 roku wiedziałem, że nie będę leczyć w P...
    • www.gazetawyborcza.pl/1,81388,4394074.html Niestety to z czym polemizuje pani Dunin, to prawda. Starzy ludzie nadużywają świadczeń w ramach ubezpieczenia. Poza tym, sugerowane poradnie "S" istnieją, jako poradnie "G" - z tym że trochę wg innych zasad, ale, hm, sam byłem świadkiem upadku poradni G w środku Krakowa (mnóstwo, mnóstwo, mnóstwo starych pacjentów), dobrze rozreklamowanej, prowadzonej przez specjalistę geriatrę. Pani Kinga Dunin to osoba o trzeźwym spojrzeniu na świat. ...
    • Poszukuje pielegniarki rehablitantke, lub masazystke ktora zaopiekowala by sie 83 letnia pania z artretyzmem i prawie niewidoma. Dobrze aby umiala podst masazu. Male miasteczko pod Warrington ( pn Anglia) Konieczna dobra znajomosc angielskiego aby sie dogadac z bardzo mila babcia. MUSI LUBIC STARSZE OSOBY I BYC TYPEM RODZINNYM. Mialaby owa osoba mieszkac z owa starsza osoba, chodzi po zakupy i pomagac w ubieraniu sie czasem przygotowywac posilki. Oczywiscie jest wolny czas tez. Mi...
    • Mam pytanie do starszych forumowiczów: czy może ktoś z was pamięta czy OZZL zainicjował kiedykolwiek strajk wśród lekarzy? Ja sobie nie przypominam. Ostatni bunt został zorganizowany przez Porozumienie Zielonogórskie ale (mogę się mylić) nie jest to związek zawodowy tylko federacja pracodawców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się