starszy

(6 wyników)
  • Otwieram ten wątek ponieważ wymaga on odrębnego traktowania. Uważam, że moje roczne doświadczenie na tym form (jako ojca 11 latka i o wiele stararszego syna) upoważnia mnie do tego. Myślałem, że moje wiedza może być na tym forum przydatną. Jednak to forum sprowadza się głównie do problemów nowonarodzonych pociech. Ja jako ojciec starszych już dzieci nie chcę zakłucać tej dyskusji - uważam, że jest ona bardzo potrzebna i konstruktywna. Gdyby ktoś miał do mnie pytania w tej sprawi...
  • Na forum nie ma żadnego starszego pacjenta który leczył się w Warszawie w IMIDZ a może się mylę.Na forum są tylko starsi pacjenci z Polanicy .Chętnie poznałabym i wysłuchałabym opinii na temat IMIDZ od starszych pacjentów tej placówki.Pozdrawiam Kasia
  • Witam wszystkich. Moje dziecko ma niespełna 3 lata - o tym, że ma podśluzówkowy rozszczep podniebienia dowiedzieliśmy się niedawno... czeka ją operacja w IMiD. Przeczytałam wiele postów na tym forum dot. operacji, ale wszystkie dotyczą operacji bardzo małych dzieci. Chciałam zapytać, jak to wygląda w przypadku dzieci starszych - co wolno, czego nie wolno... czy potrzebne są usztywniacze...? Co dalej po operacji? Rehabilitacja, kolejne zabiegi...? Będę wdzięczna za wszystkie informacje....
  • Witam!! Mam wielki problem z Ninką. Od ponad tygodnia masujemy Nince podniebienie, zgodnie z zaleceniem Pani logopedki,głównie na pograniczu podniebienia miękkiego i twardego. Ale masowanie to właściwie jest zbyt szumnie powiedziane, bo siłujemy się z nią najpierw, żeby otworzyła buzię - zaciska zęby tak, że nie można otworzyć, potem straszliwie gryzie i wszystko to okraszone jest spazmatycznym płaczem, tak że się zanosi i nie może przez jakiś cza złapać powietrza. No i robi się ...
  • Witam.Mam na imie Agnieszka.Chcialam podziekowac za listy.Przykro mi ze tak mnie odebraliscie.Bardzo zalezy mi zeby moj synek mial jak najlepszego lekarza i opieke.Do dnia dzisiejszego jeszcze nie zdecydowalam gdzie Patryk bedzie operowany i nigdzie nie mam ustalonego terminu.Jestem umowiona na kontrole do dr.Beceli na 2 marca.Niestety niemam w domu komputera dlatego nie mam okazji czesciej prosic o rady.Chcialam takze zaznaczyc ze mialabym problem pojechac do Warszawy na operacje...
  • Witam!!! Chciałam zapytać Was, czy szczepicie swoje dzieciaczki szczepionką na pneumokoki - nasza pediatra zaleciła nam jako dodatkowe szczepienie o nazwie PNEUMOVAR Napiszcie Dodam, Ze starszego syna -4latek - szczepiłam ale szczepionka dla dorosłych (bo od 2 roku zycia taka jest wystarczająca) Mój młodszy synuś ma prawie 3 m-ce, a w maju czeka go operacja zamknięcia wargi i podniebienia (dodam, że na poczatku stycznia wylądowaliśmy w szpitalu na zapalenie oskrzeli, którym zaraził g...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się