Forum Zdrowie Pasożyty, candida
ZMIEŃ
      starszy

starszy

(4 wyniki)
    • Nie wiem co robić. Może coś poradzicie:) Leczyliśmy sie całą rodziną na lamblie. Dzieci brały furasolidon, my macmiror. Leczenie było w dwóch turach. JUż w pierwszej turze była poprawa tzn. ustapił katar, który robił najwiecej problemów. Po drugiej turze furasolidonu , a na dwa dni przed balsamem podałam starszej rapaholin i niestety dostała kataru. Młodsza również dostała katar, ale w trakcie brania balsamu. Dziś jest 8 dzień brania balsamui młodsza ma cały czas katar i troche pok...
    • Witam Pomału przymierzam się do odrobaczenia w ciemno mojej rodziny i jak do tej pory zauważyłam, że ludzie głównie podają leki i środki na glistę i owsiki. Czy warto też na koniec podać coś przeciw lambliom czy tylko wtedy gdy są konkretne objawy?
    • Moja starsza córka 4 letnia, ma objawy wskazujące na pasozyty. Parę miesiecy temu była u niej w przedszkolu glista. Nie wiem co ona ma, ale chce ją odrobaczyc w ciemno, tylko jest mały problem Mam drugie dziecko 10 miesięcy i co robić? Czytałam że pyrantelum to od 2 roku życia, a Ja tylko to mam. Lekarz mi mówił, ze tak małego dziecka się nie odrobacza. Mała ma wieczny katar, alergie na marchew, jabłko, ziemniaka, pietruszke, jest na bebilonie pepti. Często łapie infekcje. Ją też chci...
    • do mam, które stosowały u dzieci. Po ilu dniach podawania olejku zauważyłyście poprawę?pewnie jestem zbyt niecierpliwa ale u mojego syna kończymy 1. serię (14 dni 2x1 kropla) i nic się nie dzieje. Ani na plus, ani na minus. Inna sprawa, że u niego nie było drastycznych objawów, raczej subtelne: cienie pod oczami, zgrzytanie zębami (to może niezbyt subtelne), kasza na ciele, bóle brzucha (te ustały akurat). Apetyt miał zawsze, wypróżnienia w normie, sen spokojny, neurologicznie w miarę stabiln...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się