stolec

(6 wyników)
  • Czesc wszystkim Wrazliwcom:)Mam pytanie malo estetyczne,ale musze je zadac...czy macie takie dziwne stolce z licznymi fragmentami jedzenia???Ja mam rozne fragmenty-pomaranczowe,zielone,ciemne,a nawet w calosci ziarenka,np. sezam...ostatnio zaczelam sie zastanawiac,czy te pomaranczowe i czarne,to nie czasami krew,tylko,ze strawiona:(Bardzo sie boje...co o tym myslicie???bardzo prosze o odpowiedz
  • szanowni współcierpiętnicy, otóż produkuję pełen zestaw stolców - od grubych pokażnych wałeczków, poprzez luźne placki aż do bobków i - co mnie martwi - cienkich wałeczków. wszystko, na ogół, oprócz placków rzecz jasna, w gustownych brązach ;-) często wystepują zestawy - twardy korek z bobkami, potem normalny wałeczek, a na zakończenie wałeczek cienki czy tez macie taki płodozmian?
  • U mnie też zdiagnozowano jelito nadwrażliwe (mimo,że jeszcze wiele badań powinno być wykonanych a nie było...),Moim zdaniem to wygodna diagnoza, bo ma się pacjenta z głowy. Teraz pogodziłam się już z pewnymi faktami,trzeba jakoś żyć...I muszę przyznać,że obecnie jest na tyle dobrze,że jeśli wypróżnię się rano cały dzień mam względny spokój.Problemy zaczynaja sie wieczorem.Tylko położę się do łożka zaczynają się te okropne gazy!!! To bardzo dziwne uczucie,ale mam wrażenie jakby c...
  • To jeszcze raz ja-wlaściwie za wiele o moim przypadku ibs nie napisałam.....ale co tu pisać-mam to samo co wszyscy. Przede wszystkim bóle brzucha-głównie w prawym dole biodrowym, czasami w lewym ,a generalnie gdzie im sie podoba :/ do tego bardzo silne wzdęcia i gazy (ugh :/). Biegunki na szczęście zdarzają sie niezbyt często(chociąz w czasie sesji miałam całą ich serie:(). No i śluz w kale. Gastrolog stwierdził,że to z cała pewnością zjn.Ale w związku z tym śluzem zalecił zrob...
  • Wężykowaty stolec. Lekarze mnie się zawsze o to pytali ale dzisiaj dopiero mi się to "przytrafiło". Wiem, że już w necie natknąłem się na coś co może być właśnie tego przyczyną ale nie pamiętam.
  • Wiatm!! już dawno się tu nie pojawiałam ale ostatnio zaczyna mnie coś bardzo denerwować i postanowiłam zapytać się was czy również macie taki przypadek. Mianowicie chodzi mi o to czy zauważacie u siebie krew aw kale? Gdzieś czytałam,że krew utajona jawi się tym, że nasze stolce są ciemniejsze niż zwykle, a świerza krew widziana gołym okiem świadczyć może o hemoroidach! Pozostaje tylko 1 pytanie: jakim cudem te hemoroidy skoro mam postać biegunkową??? Miał ktoś coś takeigo czy od...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się