Forum Nauka i edukacja DOKTORANCI
ZMIEŃ
      stypendium socjalnego

stypendium socjalnego

(4 wyniki)
    • Od czasu wejscia w zycie nowej ustawy o szkolnictwie wyzszym doktoranci maja prawo do ubiegania sie o te same stypendia co studenci studiow magisterskich, czyli do styp. socjalnego naukowego itd Mam pytanie: czy pobierajac stypendium doktoranckie mozna tez ubiegac sie o stypendium socjalne i naukowe, czy tez te stypendia dostepne sa dla doktorantow nie pobierajacych stypendium doktoranckiego?
    • Witam serdecznie wszystkich. Czy ktoś z was słyszał, aby w związku z uchwałą z marca tego roku, dotyczącą stypendiów socjalnych i za wyniki w nauce dla doktorantów, zostały zlikwidowane "normalne" doktoranckie stypendia? Coś takiego powiedziała na zebraniu doktorantów pani Kierownik SD. W zeszłym roku pobierałam to "normalne" stypendium, złożyłam podanie na ten rok, pani Dyrektor instytutu podpisała, ale podobno własnie pani Kierownik SD powiedziała jej, że stypendium raczej nie będzie...
    • Witam serdecznie Forumowiczów. Jestem doktorantem w Instytucie Informatyki. Czy ktoś z szanownych forumowiczów interesował się, jak wygląda sprawa refundacji okularów przez pracodawcę (instytut, uczlenię). Reguluje to ustawa www.ciop.pl/13962.html (link pierwszy z brzegu/googli), ale mam wątpliwości, czy da się pod nią podciągnąć doktoranta. Czy mogę uważać się za pracownika, kiedy jestem zatrudniany na umowę-zlecienie, na podstawie której prowadzę zajęcia dydaktyczne wykraczające poza...
    • Witajcie. dwie godzinki temu podali listę wyników i okazało się, że jestem doktorantką :) W związku z tym, że to studia niestacjonarne, mam do Was pytanko - czy na 1 roku studiów doktoranckich w trybie zaocznym możliwe jest otrzymanie jakiegoś stypednium? Czy w ogóle są przewidziane jakieś stypendia dla niestacjonarnych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się