stypendium

(8 wyników)
  • hej, moze ktos z was mi doradzi, moze ktos byl w podobnej sytuacji w tym roku uzyskam dyplom na uczelni belgijskiej, nigdy nie studiowalam w polandzie, wyjechalam po maturze..teraz zastanawiam sie nad podyplomowka we wloszech i powstaje pytanie= do kogo zwracac sie po stype? w belgii nie moglam jej nigdy miec, bo jestem polka, a z kolei dla polskiego rzadu udzielenie stypy polakowi ktory nigdy nie podjal studiow w pl tez jest niemozliwe:( mam juz dosc pracowania i studiowania nar...
  • Kto z was skladal dokumenty? i jak to wygladalo? co jest potrzebne? ile trzeba czekac na jej otrzymanie?
  • w tym roku bede starala sie o przyjecie mnie na Uniwesytet w Mediolanie.pytanie do studiujacych we Wloszech jak to jest zestypendiami? czy trudno je dostac ? czy jest przyznawane od pierwszego roku ...dzieki za podpowiedzi ciao a tutti
  • moje pytanie jest skierowane do wszystkich studiajacych we Wloszech,ktorzy ubiegali sie o stypendium? czy latwo bylo je dostac? i jakie dokumenty potrzebowaliscie zlozyc?
  • Wlasnei zrezygnowalam z mojej pierwszej pracy. Oprocz wielu roznych powodow zajmowala zbyt wiele czasu. Zaczynam zastanawiac sie jak uda mi sie rpzezyc ten rok, bo chcac studiowac nie moge pozwolic sobie na jakas dobrze platna prace, gdzie jest duzo godzin. A na samo porzezycie (ledwo, ledwo) potrzeba mi conajmniej 500 euro. A gdzie jakies wyjscie, bilet do domu, jakis ciuch? Jak wy sobie radzicie? Co robicie i ile pieniedzy wam potrzeba na przezycie miesiaca?
  • Chciałabym pojechać do Florencji na ok miesiąc, ale nie wiem zupełnie jak to zorganizować, tzn gdzie tam najlepiej mieszkać.Moze są jakieś wymiany itp?
  • bronie sie w czerwcu w polsce, wiec dyplom bedzie juz unijny. czy ktos z was studiuje phd we wloszech, jak to wyglada ze stypendiami, slyszalam ze slabo w porownaniu z np. z niemcami. jakie sa szanse dla cudzoziemcow, konkretnie chodzi o lingwistyke. czy ktos z was moze nie studiuje ale bral udzial w konkursach teraz uczy sie gdzie indziej? pozdrowienia mari
  • Czy podjecie studiow we Wloszech nanosi jakies ograniczenia na studenta? Czy otrzymany status moze w czyms przeszkadzac? Jak wyglada sprawa podjecia studiow na innym statusie tzn. jezeli juz np. mamy legalna prace, pobyt, jestesmy uczestnikami jakiejs wymiany, projektu? Czy ma sie to jakos do otrzymania stypendium? Konkretnie chce wiedziec czy moge jednoczesnie studiowac i uczestniczyc w wolontariacie europejskim?? Bardzo bylabym wdzieczna za kazda informacje. Dzieki!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się