Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      stypendium

stypendium

(11 wyników)
    • (Jeśli temat był to proszę podać linka :P ) Czy są już jakieś wyniki konkursu o te właśnie stypendia? Jak w ogóle sa one przyznawane ( szczególnie na kierunku biotechnologia) - czy liczą się wszystkie wyniki z matur (dla pierwszego roku) czy np. tylko te na dany kierunek?
    • Wie ktos jaka trzeba miec srednia w liceum zeby dostacv stypendium? I ile ono mniej wiecej wynosi? Z gory dzieki za odp:)
    • nie wiecie czy są na każdym kierunku na każdej uczelni??
    • Hej! Mam do Was pytanko. Czy wiecie coś na temat stypendiów dla najlepszych studentów? Jaką trzeba mieć średnią i po jakim okresie je przyznają? Czy są jakieś limity np. wysokość zarobków na osobę w rodzinie??
    • 1. W tym roku (od października naturalnie) rozpoczynam studia w Warszawie, będę brac kredyt studencki - który aktualnie wynosi 600 zł - ale te 600 zł to za mało na życie w Warszawie, czy od października podniosą tę kwotę? 2. A jak to jest ze stypendiami, na prywatnych uczelniach też przyznają, jeśli tak to ile i za co ?
    • -niby trzeba miec iles ttam pkt z matury -mniej niz 504zł dochodu w rodzinie na osobe -dostac sie na studia dzienne Piszcie co wiecie na ten temat Pozdro
    • orientuje sie moze ktos ile kosztuje akademik na kul-u i ile wynosza stypenida socjalne??
    • Mam pytanie do studentów KUl i do tych którzy tez zaczną tam studia, a mianowicie na jakie stypendium socjalne mozna tam liczyć nie chodzi o dokładną kwotę wystarczy taka w przybliżeniu. tak samo interesuje mnie ile wynosi dopłata do akademika Jeśli by ktoś się w tym orientował to prosiłbym o odpowiedź Z góry wielkie dzięki
    • Czy istnieje i czy możliwe jest uzyskanie takiego stypendium?
    • chcialam iść tam na zaoczne, czy łatwo jest dostać te stypendia? co myślicie o tej szkole?
    • fizyka 98/96, matma podobnie. sa to wynika mojego kumpla z klasy, z takimi wynikami dostalby sie na wszystkie kierunki techniczne w kraju, ale tylko i wylacznie z powodow finansowych zostaje w rodzinnym miescie, gdzie politechnika nie jest najwyzszych lotow, i nie pozwala rozwinac do konca skrzydel... taki facet traci szanse rozwijania swojej wiedzy i najzwyczajniej sie marnuje. zapomoge jaka by dostal (pieniadze) sa smieszne, i pewnie na akademik by nie starczylo, a rodzice nie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się