stypendium

(3 wyniki)
  • Chcę sie ubiegac o stypendium rządu francuskiego i do całego dossier muszę dołączyc projet de bourse. Możecie pomóc? Co tam napisac, w jakiej formie? Merci de la montagne ;)
  • Mam sznasę ubiegać się o staż w Paryżu. Aby wogóle zawalczyć o to stypendium, muszę do końca grudnia znaleźć francuskiego profesora, który mnie przyjmie do swojej ekipy na 12 mcy. Namierzyłam takich kilku w Paryżu, poszukałam o nich danych w necie i wysłałam mailem do 5 bardzo uprzejme zapytanie + CV. Niestety, zaden nie odpowiedział... Nawet negatywnie. Jak myślicie, czy wg ich zwyczajów postapiłam niegrzecznie (tylko kurcze, mój szef nie ma żadnych znajomości we FR, żeby mnie zarekome...
  • Jak w temacie :) Studiuje na Politechnice Gdanskiej i mam mozliwosc wyjazdu na stypendium do Grenoble (6 miesiecy) lub do Tuluzy (12 miesiecy) w ramach programu Socrates. Poprosze o rady wskazówki pomocne przy decyzji - musze sie zdecydowac do poniedzialku! Jeśli nikt nie orientuje sie w tych miastach od strony uczelni (tzn jak wygladaja uczelnie i tu i tu), to poprosze o jakies ogolne rady mogace pomoc przy wyborze. Z góry dziekuje i pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się