nastja1 14.06.05, 11:25 Chciałabym pojechać do Florencji na ok miesiąc, ale nie wiem zupełnie jak to zorganizować, tzn gdzie tam najlepiej mieszkać.Moze są jakieś wymiany itp? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funghettino Re: Florecja 14.06.05, 17:38 jakie wymiany??? po pierwsze jesli szukasz porad to podaj jakies detale np. jestes studentka, pracujesz, w jakim celu chcesz wyjechac, cokolwiek... po drugie najpierw przejrzyj watki ktore juz sie pojawily na tym formu dot. florencji a potem pytaj o szczegoly. pozdrawiam Odpowiedz Link
nastja1 Re: Florecja 14.06.05, 18:02 :) no tak, przepraszam. jestem studentką filologii wł., ale nie byłam we Włoszech i chciałabym pojechać na trochę dłużej. Nie chcę jechać na kurs i nie wiem czy istnieją jakieś inne możliwości zakwaterowania, względnie niedrogie. Odpowiedz Link
bagnarola Re: Florecja 15.06.05, 18:16 sprobuj dowiedziec sie na swojej uczelni o mzliwosc wyjazdu w ramach programow socrates/erasmus. nauke masz wtedy bezplatna, male kieszonkowe i dofinansowanie do mieszkania z comune. troche trzeba powalczyc o to stypendium, ale naprawde warto! pozdrawiam ba Odpowiedz Link
funghettino Re: Florecja 15.06.05, 19:21 w tym roku na erasmusa za pozno. po za tym jesli chodzi o uw to kieszonkowe jest minimalne a mieszkanie i tak musisz sobie znalezc sama(we florencji nie ma akademika o ile dobrze pamietam...). zeby dostac stypendium akurat we florencji trzeba miec bardzo wysoka srednia,bo choc nie jest trudno akurat na tym wydziale wyjechac (przynajmniej kiedy ja bylam erasmuswcem tak bylo)to akurat o florencje jest trudno. mozesz isc do biura spraw studenckich, dokladnie do biura wspolpracy z zagranica, moze oni ci cos pomoga pozdrawiam fun Odpowiedz Link