14.06.05, 11:25
Chciałabym pojechać do Florencji na ok miesiąc, ale nie wiem zupełnie jak to
zorganizować, tzn gdzie tam najlepiej mieszkać.Moze są jakieś wymiany itp?
Obserwuj wątek
    • funghettino Re: Florecja 14.06.05, 17:38
      jakie wymiany???

po pierwsze jesli szukasz porad to podaj jakies detale np. jestes studentka,
      pracujesz, w jakim celu chcesz wyjechac, cokolwiek...
      po drugie najpierw przejrzyj watki ktore juz sie pojawily na tym formu dot.
      florencji a potem pytaj o szczegoly.
      pozdrawiam
      • nastja1 Re: Florecja 14.06.05, 18:02
        :) no tak, przepraszam.
        jestem studentką filologii wł., ale nie byłam we Włoszech i chciałabym pojechać
        na trochę dłużej. Nie chcę jechać na kurs i nie wiem czy istnieją jakieś inne
        możliwości zakwaterowania, względnie niedrogie.
        • bagnarola Re: Florecja 15.06.05, 18:16
          sprobuj dowiedziec sie na swojej uczelni o mzliwosc wyjazdu w ramach programow
          socrates/erasmus. nauke masz wtedy bezplatna, male kieszonkowe i dofinansowanie
          do mieszkania z comune. troche trzeba powalczyc o to stypendium, ale naprawde
          warto!
          pozdrawiam
          ba
          • funghettino Re: Florecja 15.06.05, 19:21
            w tym roku na erasmusa za pozno. po za tym jesli chodzi o uw to kieszonkowe
            jest minimalne a mieszkanie i tak musisz sobie znalezc sama(we florencji nie ma
            akademika o ile dobrze pamietam...). zeby dostac stypendium akurat we florencji
            trzeba miec bardzo wysoka srednia,bo choc nie jest trudno akurat na tym
            wydziale wyjechac (przynajmniej kiedy ja bylam erasmuswcem tak bylo)to akurat o
            florencje jest trudno.

mozesz isc do biura spraw studenckich, dokladnie do biura wspolpracy z
            zagranica, moze oni ci cos pomoga
            pozdrawiam
            fun

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka