Forum Zwierzęta Psy Shih tzu
ZMIEŃ
      szczeniak

szczeniak

(39 wyników)
    • Mam naprawde duzy problem z zachowaniem Zygmunta. Zawsze miał charakterek był psotny i odważny ale ostatnio jest tragicznie. Wszystko zaczęło się w dniu w którym mały był zaszczepionyna wściekliznę -17.08 nie wiem czy to może mieć jakiś wziązek z jego zachowaniem..?? Zygmunt wpada w złość i gryzie o byle co, jak mu sie tylko coś nie spodoba to warczy i z zębami. I to przy zwykłych czynnościach którym się zawsze poddawał bez zadnego problemu jak wycieranie łapek po spacerze czy pyszczka jak s...
    • Moja Chica ma rodowód ale moja koleżanka ma psa shih tzu i on nie ma rodowodu . Czy jeżeli złączą się oba psiaki to czy jest szansa że szczeniaki otrzymają metryczkę? Co musi zrobić koleżanka żeby Jej Niuniuś dostał rodowód ? Jest jakiś sposób na to ?
    • Cześć dziewczyny, chcę się Was poradzić, mam 5 miesięcznego szczeniaka Shih tzu, jest strasznie energiczny, lata jak szalony można rzec nawet że ma ADHD :P Jednak martwi mnie to że ciągle atakuje kota. Wyczytałam że pieski te akceptują koty w domu i dla nich koty dominują. U mnie jest na odwrót! Mam 6 letniego persa, i mój szczeniak gdy tylko go zobaczy szczeka na niego strasznie,lata za nim gryzie go za ogon za tylek, wyrywa mu sierść zebami, boje się że mi kota niedlugo zje :P Kot jest bied...
    • Witam:) Jestem z Olsztyna szukam szczeniaczka<suczki>.Dysponuję kwotą 1000zł.Szczeniaka chciałabym odebrać w połowie lutego lub w marcu.Proszę o pomoc, ponieważ na stronach hodowli często nie ma wpisanej miejscowości ani ceny za szczeniaka, może wy macie szczeniaki lub znacie dobrą hodowlę z przystępną ceną;)
    • witajcie, mam dwa szczeniątka shih tzu, mają już po 3 tygodnie, ostatnio jeden z nich zaczął się dziwnie krztusić... wygląda to tak jakby chciał coś odkrztusić a nie może, napręża się kaszle, sinieje, otwiera pyszczek głośno krzyczy, sztywnieje, biorę ja wtedy na ręce głaszczę dmucham w pyszczek klępę po pleckach i po chwili przechodzi, ale widzę ze to jest coraz częstsze i coraz bardziej zagraża życiu Figi... nie wiem jak jej wtedy pomóc i co to jest, jutro jedziemy do weterynarza, jednak w...
    • Witam Was wszystkich bardzo serdecznie. Półtora miesiąca temu kupiłam suczkę rasy Shih Tzu. Moja maleńka jest przeurocza, ale niepokoi mnie jej zachowanie. Problem w tym, że ciągle gryzie nogawki albo buty osoby, która z nią spaceruje. Początkowo tłumaczyłam sobie to tym, że to szczeniak, że ta rasa tak ma, ale... nie sądzę, żeby wszystkie szczenięta tak robiły. Boję się, że "czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci". Jak oduczyć pieska takiego zachowania? Pomóżcie
    • Mam szczeniaka 9 tygodniowego i jest problem. Nie chce on jeść żadnych produktów oprócz karmy - czy to normalne ? Proszę o radę - co mam dawać mu na śniadanko. obiadek i kolację.
    • Pomocy :-) mojego malucha rozpiera energia i straszliwie gryzie nogi i rece.czy jest jakis sposob zeby oduczyc go tego?czy po prostu uzbroic sie w cierpliwosc i przejdzie mu z wiekiem.mebli nie gryzie.tylko swoje zabawki no i ludzi.. :-)
    • witam mam pytanie czy wasze psiaki mają ciągły dostęp do jedzenia czy dostają w określonych godzinach ,określone porcje zjedza ile zjedza(jak zjedza wszystko -problem z głowy;) ) ,a jak zostanie to po chwili gdy odejdą i już nie wrócą zabieracie miskę? dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam:)
    • Witam! Poszukuję szczeniaka w woj. warmińsko mazurskim, najchętniej kremowego pieska, może zna ktoś uczciwą hodowlę, piesek nie musi mieć rodowodu.
    • czym nagradzacie szczeniaka np za zrobienie siusiu na dworze? i co macie w domu do zabawy dla takiego maluszka?
    • szczeniak(42)

witajcie dwa dni temu nabyłam szczeniaczka shih tzu 9 tyg i szukam wszystkich potrzebnych informacji. Staram się przeczytać wszystko co jest w temacie na forum ale ... jest tego troche:))) Dodam że decyzja o piesku była przemyślana i wybór rasy tez nie był przypadkowy. Na początek prosiłabym o pomoc z imieniem, narazie wołamy Leo ale nie jesteśmy pewni czy to imie zostanie więc jeśli macie coś ciekawego to napiszcie prosze lub link. Nasz chłopiec jest niesamowicie żywy, nie odstępuje nas na ...
    • Mieliście rację co do karmy .. od początku była zła (dla przypomnienia miałam Purinę Dog Chow). No i moja psianka ma teraz za mało witamin . Wczoraj zmieniłam jej karmę i kupiłam Acana Puppy and Junior Formula, oraz mam jej kupione żywacze czy coś takiego (fuu jak to śmierdzi :< ) . Wczoraj również kupiłam jej smakołyki dla szczeniąt Let's Bite! Puppy Rings . Zostawiłam niestety opakowanie smakołyków wraz z karmą na podłodze w siatce, a rano się budzę całe opakowanie smakołyków pogryzion...
    • Mam 9 tyg szczeniaka shih tzu, chcialabym wiedziec ile dokladnie karmy powinien dostawac...Tzn suchej plus np gotowane miesko. Bo wydaje mi sie, ze chyba daje mu za mało, takie wzorcowe karmienie jak w tabelce chyba nie musi byc dobre dla kazdego psa, bo jednen jest bardziej zywy inny mniej, a moj to maly meserszmit ;) i duzo sie z nim bawie. Od razu mowie, ze dostaje Royala, zeby mnie tenshii itp znawcy zaraz nie pytali czy przypadkiem nie daje mi jakiegos chapi itp. I bez pytan o rod...
    • Mója ma niecałe 9 tygodni i tak się zastanawiam kiedy wytrzyma do rana bez siusiania w domu.Teraz wychodze z nią ok godz.20-21 ostatni raz na podwórko i ok 3 w nocy już siusia w domu.Rozumiem ,że ma jeszcze mały pęcherz . W ciągu dnia wychodze z nią co 1,5 godz.
    • szczeniak(14)

Od wczoraj jestem wlascicielka ślicznej 6- tygodniowej suczki, wabi sie Gaga ( Lady Gaga). Jednak martwie sie bo ona nie chce jeść karmy zaleconej przez weterynarza, od rana nic nie zjadła, tylko pije wode. Chciałabym ja zabrać na pierwszy spacer , jednak sie o nia boje, lubi biegać po ogrodzie, prosze o rady i wskazowki jak dbać o nia.
    • Bo ja mam z ty problem ,mój 3 miesięczny szczeniak ma jeszcze krótkie włoski ale już przeszkadzają i opadają na oczy. Kupiłam maleńkie gumki ale przy zakładaniu się wyrywa i nawet gdy się uda założyć to po godzinie gumki nie ma . Próbowałam również małymi spineczkami (żabki) ale te jeszcze szybciej spadają. Wogóle gdy spinam te włoski to przerażają mnie te podnoszące się powieki...wiem ,ze one tak mają i trzeba uważać ale strasznie to wygląda.
    • Dziewczyny mam pytanie, od którego miesiąca wypadają maluchom mleczne zęby? ostatnio zauważyłam że Rufi nie ma jednego, dzisiaj już nie ma 3 ząbków na dole... czy to nie za wcześnie?? przypomnę że urodził się 8 kwietnia :) i czy wszystkie ząbki mu wypadną? :) pozdrawiam, Bożena
    • Siemano! Czy jest wśród Was szczęśliwy posiadacz pieska zakupionego bez rodowodu, który jest zdrowy i faktycznie wyrósł z niego shih tzu? Jeśli tak proszę podajcie mi hodowle takich psiaków:) Z góry dzięki:):):)
    • Witam Mam poważny problem i to nie jest żart, kupiliśmy 3 tyg temu 8 tyg suczkę rasy shih tzu. Co prawda nie jesteśmy zwolennikami tzw przydomowych hodowli psów bez rodowodowych, ale sprzedająca zapewniała ze wszystko w porządku, podpisaliśmy umowę kupna i sprzedaży na której widnieje pieczątką sprzedającej informująca o posiadaniu hodowli. Problem w tym iż psiaczek mino całego swojego uroku bywa agresywny i to w dosłownym tego słowa brzmieniu, potrafi podczas przenoszenia go czy po...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się