Dodaj do ulubionych

szczeniak 10tyg

17.03.13, 21:48
witam
mam pytanie czy wasze psiaki mają ciągły dostęp do jedzenia czy dostają w określonych godzinach ,określone porcje zjedza ile zjedza(jak zjedza wszystko -problem z głowy;) ) ,a jak zostanie to po chwili gdy odejdą i już nie wrócą zabieracie miskę?
dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • malgokasp59 Re: szczeniak 10tyg 18.03.13, 08:36
      Od siódmego miesiąca życia mojej suni podaję jej jedzenie dwa razy dziennie .Sypię rano do miseczki i zostawiam , ona sama sobie reguluje kiedy je . Nigdy nie była specjalnym żarłokiem i zjada tylko tyle ile potrzebuje. Sunia je tylko karmę suchą więc mogę ja swobodnie pozostawić w miseczce. Natomiast przy gotowanym nie pozostawiałaby szczególnie latem.
    • basfx Re: szczeniak 10tyg 18.03.13, 08:36
      Dziewczyny napiszą ci więcej na ten temat. Ale mój jak był mały dostawał 3 razy dziennie gdyby miał dostęp cały czas by sie rozchorował bo nie miał umiaru więc bardzo uwazaj ile mu dajesz żeby go nie przekarmić
      • asia-990 Re: szczeniak 10tyg 18.03.13, 09:16
        to raczej zły pomysł żeby tak mu dać raz i zostawi. Mój był straszny żarłok w tym wieku i musiał mieć wszystko dokladnie wydzielone. U mnie zjadlby wszystko rano i po paru godz byly by piski ze jest glodny.. lepiej dawac 3 nawet 4 razy dziennie mniejsze porcje
        • 9czarna Re: szczeniak 10tyg 18.03.13, 10:22
          Jeżeli Twój szczeniak ma 10tygodni to powinien byc karmiony 4razy dziennie w kilku godzinnych odstepach,w takim wieku psiaki o ile sa zdrowe maja dobry apetyt ale nie moga miec ciagłego dostepu do jedzenia. Powinnas go karmic o stałych porach a ilosc karmy przypadajaca na wiek szczeniaka masz podana pewnie z tyłu opakowania karmy. Jedynie dostep do wody pies musi miec przez cały czas.
          • an3czka2 Re: szczeniak 10tyg 18.03.13, 10:35
            Potwierdzam słowa czarnej:). Od początku powinno się uczyć psa że pora posiłku to pora posiłku. Ja, jeśli maluchy nie zjadły w ciągu 10 minut zabierałam miskę i dostawały dopiero o danej porze następnego posiłku. Non stop ma mieć tylko dostęp do czystej wody.
            Pozdrawiam Ania.
          • nikjar Re: szczeniak 10tyg 18.03.13, 13:56
            dzięki bardzo za wszystkie odpowiedzi:)
            moja psina też nie jest zarłoczkiem a wręcz musze ja przekonywac do jedzenia ,a najśmieszniejsze jest to,że jak już go zawołam dam miske z jedzeniem to jeśli bede mowic do niego by jadl poruszam palcem tą karme to je ale jak tylko zobaczy ,że wychodzę z kuchni ,on wychodzi również - taka bestia z niego hahaha
            ma stałe pory i wtedy daję,zje to zje nie zje zostawiam wtedy na jakies jeszcze 15 min gdyby jednak chcial wrocić,jeśli nie dokończy zabieram,i dostaje o kolejnej porze,tak to u nas wyglada:)
            tak daje mu tak jak z tyłu na RC jest podane ,ale on i tak nie zjada tyle,rzadko by miska była pusta,on taki niewielki jest ma 1400 ...
            co drugi dzień daje mu zamiast jednej porcji suchej czesc animode ,a niech ma urozmaicenie a co:)

pozdrawiam
            • malgokasp59 Re: szczeniak 10tyg 18.03.13, 16:53
              Moja sunia ma taki zwyczaj , ze gdy je to wynosi jedzenie po jednej kulce do pokoju i tam właśnie je . Wzięło sie to chyba z tego że jako szczeniaczek mieszkała z dużymi psami i musiała im chyba podkradać jedzenie inaczej nie potrafię tego wytłumaczyć . Dlatego jedzenie u niej długo trwa .
              • nikjar Re: szczeniak 10tyg 18.03.13, 17:39
                ile sie jeszcze przy tym nachodzi ;)
                • an3czka2 Re: szczeniak 10tyg 19.03.13, 09:31
                  Najlepiej z Animondą staraj się unikać kurczaka, wiele psów z czasem dostaje na kurczaki uczulenia. Są też bez kurczaka puszki z tej firmy.
                  Pozdrawiam Ania
                  • nikjar Re: szczeniak 10tyg 19.03.13, 13:34
                    o widzisz to dobra rada:)dzieki.
                    miałam kiedyś psa fakt 30kilo cięższego od tego;) i właśnie w pewnym momencie uczulił go drób,coś z tymi kurczakami jest...coś hormony;)
                    • 9czarna Re: szczeniak 10tyg 19.03.13, 13:47
                      To prawda ze shih tzu dosc czesto maja alergie na drób,jeden z moich psiaków ma. Warto wybrac karme która nie bazuje na kurczaku. A wybór jest naprawde duzy:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka