Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      szparagi

szparagi

(7 wyników)
    • Skad te przepisy, wogole nie mam ochoty na szparagi w taki sposob. Najlepiej smakuja zapiekane lub smazone z dobrej jakosci oliwy z oliwek do tego sol i parmezam dobrej jakosci. Pokrojone w kawaleczki i podsmazone na oliwe, potem wymieszane w pasta mmm..pych i do tego posypane parmezanem. Mmmm
    • Prosze nie przestraszcie sie specyficznego zapachu moczu po zjedzeniu szparag. Ja polecam ugotowac w lekko osolonej wodzie ( 5 min). Nastepnie moczymy w zimnej wodzie z dodatkiem kostek lodu . Zapobiega to utracie zielonego koloru i staja sie chrupkie. Nastepnie osaczamy z wody,wkladamy do podluznego naczynia, dodajemy EVolive oil,ocet balsamiczny i pokrojony w plsterki czosnek . Wkladamy do lodowki i podajemy do glownego dania lub jako zakaske. Smacznego!!!!
    • Znakomity felieton!! Niezwykła historia szparagów ich unikalna rola w rozwoju naszej cywilizacji.. Ani mi w głowie poprawianie takiego autorytetu jakim jest pan Lewin. Chciałbym jedynie dodać, że obok białych, zielonych i liliowych szparagów są jeszcze purpurowe... Uprawia się je w okolicy włoskiego miasta Albenga i o ile liliowe - jak słusznie pan Lewin zauważył - pochodza od szparagów białych o tyle tym purpurowym bliżej do zielonych. Pysznią się one purpurą tak intensywn...
    • Wszystko pięknie, tylko szparagi mają być białe czy zielone? bo ja mam na przykład wątpliwość.
    • Swietne i szybkie danie. ja stosuje modyfikacje, bez smietany i sera, ale z krewetkami (wiecej bialka jak ktos lubi zbalansowane posilki). A makaron oczywiscie pelnoziarnisty.
    • Właśnie zrobiłem kremik. Jest pyszny. Do kremiku polecam grzaneczkę. Pyszota!!! Polecam srdecznie!!!
    • Wszyscy w Polsce mamy szafran w szafkach... Litosci - kto wymysla te przepisy ? Stawiam 50PLN ze ktos o lewackich pogladach politycznych. Szpinak, Szpararagi ?! Ludzie. Przeciez to jakis niemiecki przepis musi byc.
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się