zofijkamyjka 18.02.17, 19:02 macie jakieś sprawdzone fajne przepisy? szukam inspiracji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kulinarnyprzemek Re: potrawa jednogarnkowa 06.03.17, 13:52 najlepsza polska potrawa jednogarnkowa = bigos ! :P Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: potrawa jednogarnkowa 29.04.17, 20:32 Byle nie zepsuć jakimś obrzydliwym dodatkiem. Moja krewna zepsuła bigos dodając bulion warzywny Krakusa, nie dało się tego jeść. Na pewno nigdy tego dziadostwa nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik2505 Re: potrawa jednogarnkowa 13.03.17, 08:38 Jednogarnkowo to robię zawsze zapiekanki makaronowe ;) wszyscy lubią więc jak zrobię więcej, to nawet na dwa dni czasem mam obiad z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
tutiki87 Re: potrawa jednogarnkowa 20.09.17, 13:24 Jako danie jednogarnkowe idealnie sprawdza się ryż z warzywami i mięsem. W sumie do ugotowanego ryżu można dodać każdy składnik. Ja lubię bardzo z filetem z kurczaka, brokułami i odrobiną kukurydzy. Proste i szybkie jedzonko. Odpowiedz Link Zgłoś
rosegolden Re: potrawa jednogarnkowa 15.03.19, 08:24 Curry! Szybko się robi, wystarczy jakieś mięsko, warzywa, podsmażamy, zalewamy passatą pomidorową, dodajemy przyprawy i mleczko kokosowe i obiad gotowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: potrawa jednogarnkowa 19.03.19, 14:16 Albo passata albo mleczko kokosowe. Wschód albo południe. Połączenie wydaje się nieszczególne. Poza tym inny zestaw przypraw do pomidorów, a inny do mleczka. Odpowiedz Link Zgłoś
oriole86 Re: potrawa jednogarnkowa 07.06.19, 20:36 Głupoty gadasz oczywiście że daje się i pomidory i mleko kokosowe. Choć częściej pomidory w Indiach a kokos w Tajlandii Odpowiedz Link Zgłoś
leser_the_lesser Re: potrawa jednogarnkowa 04.04.19, 12:50 Ja lubie zrobic pseudostrogonova z paskow z piersi kurczaka, pomidorow, pieczarek, papryki i cebuli. Odpowiedz Link Zgłoś
karmelova Re: potrawa jednogarnkowa 11.04.19, 10:20 Kroisz male pieczarki na polowki, papryke w kostki, to samo z cebulą i kiełbasą. Do bulionu dodajesz passate albo pomidory w puszce i słodką/ostrą paprykę, gotoujesz chwile. Dodajesz reszte skladnikow i gotujesz aż nie zmiekną. Odpowiedz Link Zgłoś
lydia_deetz Re: potrawa jednogarnkowa 16.04.19, 12:20 Bogracz- taka, powiedzmy, gęsta zupa gulaszowa z dużą ilością papryki i małymi kluseczkami, Klasyczny MacNCheese (można dorzucić jakieś warzywa np. brokuły albo paprykę) Curry z pora, ziemniaków i mleczka kokosowego. Makaron z pesto i parmezanem. Odpowiedz Link Zgłoś
emmi-nika Re: potrawa jednogarnkowa 01.03.20, 14:35 Potwierdzam, bogracz jest pyszny i rozgrzewający. Z jednogarnkowych jeszcze może być leczo - na białej kiełbasce. Odpowiedz Link Zgłoś
kozieradka Re: potrawa jednogarnkowa 16.05.19, 10:04 zapiekanka makaronowa z serem i szynką jest przepyszna :D Odpowiedz Link Zgłoś
oriole86 Re: potrawa jednogarnkowa 07.06.19, 20:41 Golabki Ryż z jabłkami i cynamonem Lazanki z kapusta Lazania Fasola po bretonsku Groch z kapusta Zapiekane ziemniaki z kielbasa Hummus (ja gotuję gar ciecierzycy i czesc zamrazam a resztę jem przez tydzień) Fish pie Kaszotto/rizotto Sałatka Odpowiedz Link Zgłoś
x1x Re: potrawa jednogarnkowa 13.01.20, 10:18 Zupa dyniowa z grzankami, smakuje szczególnie w zimie, u mnie się teraz gotuje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt_x Re: potrawa jednogarnkowa 23.01.20, 20:55 Jednogarnkowce najlepiej wychodzą improwizowane. Ja lubię te w kierunku chili con carne. Fasola, papryka, sos pomidorowy. Reszta składników to elementy zmienne, zależne od cen, sezonu, humoru, zawartości lodówki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
nairobi Re: potrawa jednogarnkowa 14.04.20, 12:39 Chilli con carne, strogonow albo leczo <3 Odpowiedz Link Zgłoś
summerland Re: potrawa jednogarnkowa 06.05.20, 16:13 Ryz po meksykansku: czosnek, cebula, ryz podsmazamy. Do tego przyprawy: kminek, papryka slodka i ostra, pieprz, sol. Zalewamy bulionem ale nie za duzo. Dodajemy troche sosu pomidorowego lub keczupu. Gotujemy chwile pod przykryciem. Dodajemy pokrojona pspryke, groszek i kukurydze. Ponownie gotujemy ale nie za dlugo zeby warzywa nie rozgotowaly sie. Jeszcze dodaje sie fasole moze byc z puszki ale ja nie dalam i tez bylo dobre. I na koniec posypac kolendra. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja70072 Re: potrawa jednogarnkowa 18.09.20, 15:52 leczo warzywne z cukinią w roli głównej. www.blackcatstudio-lodz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
anetiss Re: potrawa jednogarnkowa 14.11.20, 21:02 Dla mnie super jest kasza jaglana lub gryczana z dodatkami np. szynka i kalafiorem, pieczarkami i jarmużem itp. Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
oriole86 Re: potrawa jednogarnkowa 23.12.20, 14:41 Pieczona sowa w kasztanach Jeż faszerowany Zupa z kota z fasolą Psie tłuste Odpowiedz Link Zgłoś
koteczka0505 Re: potrawa jednogarnkowa 29.03.21, 22:25 Ziemniaki z mięsem wieprzowy,cebulą,marchewką w jednym garnku . Zageszczone mąką i przecierem pomidorowym Przepyszne Odpowiedz Link Zgłoś
bunnita Re: potrawa jednogarnkowa 12.05.21, 08:32 Strogonow - wołowe mięso pokrojone w paski podsmażasz w papryką, cebulą i np pieczarkami, zalewasz bulionem i przecierem pomidorowym, doprawiasz, dodajesz pokrojone w paseczki korniszony. Odpowiedz Link Zgłoś
dariayamkovaya Re: potrawa jednogarnkowa 10.08.22, 16:28 gołąbki w sosie pomidorowym np Odpowiedz Link Zgłoś
bramborova Re: potrawa jednogarnkowa 16.08.22, 18:36 Nie do końca garnek tylko patelnia, ale bardzo polecam breakfast hash z kiełbaską :) Odpowiedz Link Zgłoś
alux Re: potrawa jednogarnkowa 28.01.23, 22:43 Zupa, bigos, leczo, jajecznica i wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś