Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      szpinak

szpinak

(14 wyniki)
    • szpinak(77)

Bardzo proszę Was o dobre przepisy na potrawy ze szpinakiem. Chciałabym aby szpinak był częstym gościem na moim stole, niestety nie jest mile widziany przez dzieci. Szukam takich przepisów gdzie jedzenie szpinaku stanie się przyjemnością a nie będzie wieczną udręką:)
    • Chciałbym zrobić coś takiego swojej dziewczynie bo lubi szpinak.. ale mam problem: co to jest Parmezan?? w słowniku j. polskiego tego nie znalazłem.
    • Ostatnio mialem okazję posmakować Pangi w szpinaku, mówię wam PALCE LIZAĆ !!! Sklad: 1/2kg Pangi 1/2 kg pieczarek 300 gram szpinaku liściastego 2 lyżki śmietany kwaśnej pieprz cytrynowy pieprz tradycyjny sól Przygotowanie: Pieczarki podsmażyć na oliwie, dodać szpinak , doprawić solą i pieprzem , teraz dodać pangę i dusić na malym ogniu przez okolo 15 minut. Doprawić pieprzem cytrynowym i dodać śmietanę kwaśną . ŻYCZĘ SMACZNEGO Więcej ciekawostek na moim blogu niebowus...
    • robiłam wczoraj na obiad.. łatwe i baaaaaaardzo smaczne
    • uwaga, zaznaczam, że trudno przewidzieć ile można tego zjeść. Ostatnio porcję na cztery osoby zjadłam z moim bratem. Pychota - ale uwaga, trzeba pieć powoli, jeśli makaron nie był gotowany, można na pierwsze 20 minut przykryć folią./
    • to napewno jest dobre, musze sprobowac..
    • Ryba to nie danie wegetarianksie. Wegetarianie nie zywia sie zwierzetami, a ryba jest zwierzakiem nie roslina
    • Super danie, przygotowanie bardzo łatwe. Dla urozmaicenia smaku można dodać bazylie, oregano. Inne wersje z szpinakiem, pomidorami lub pieczarkami też są ciekawe. Smacznego!
    • Masz nadwagę? Nie możesz schudnąć? zaczniesz głodówkę ? Brak Ci motywacji? Ten problem mają wszyscy! Ale już nie ja. Pozbyłam się nadwagi raz na zawsze-15 kg w 4 miesiący. Bez głodowania, bez cellulitu i energią na cały dzień. Jak ? Wejdź i się dowiedz (idealnafigura.com/gberes). Zadbaj o swoje zdrowie już dziś.
    • a ten beszamelek, to kiedy?
    • Rewelacja! Wszystkim polecam ze względu na subtelny smak i błyskawiczne wykonanie!
    • Sola(4)

W kuchni francuskiej sole w wykwintnej wersji podaje sie tez krotko obgotowane / poché / w bulionie rybnym, czesto z dodatkiem bialego wytrawnego wina. Bywaja faszerowane i zwiniete w rulonik, podaja z roznymi dodatkami, np. jarzynami, grzybami, truflami, krewetkami, homarem, ostrygami i in. Do tego odpowiednie sosy. Warto tu przypomniec slynna recepte " sola à la Maria Walewska ", ktora podaje sie w towarzystwie langusty, trufli i in. Ale to dosyc pracochlonne, osobiscie wo...
    • Wszyscy w Polsce mamy szafran w szafkach... Litosci - kto wymysla te przepisy ? Stawiam 50PLN ze ktos o lewackich pogladach politycznych. Szpinak, Szpararagi ?! Ludzie. Przeciez to jakis niemiecki przepis musi byc.
    • mniam :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się