Forum eDziecko Ciąża i poród Niepłodność
ZMIEŃ
      tabletki antykoncepcyjne

tabletki antykoncepcyjne

(17 wyników)
    • www.zycie.lublin.pl/ginekologia/antykoncepcja_reklama.html A swoją drogą czy ktoś sie leczył u tego dobktora?
    • Dziewczyny, od pol roku biore tabletki antykoncepcyjne. Chce je w tym miesiacu odstawic i rozpoczac starania o drugie dziecko. Ile m-cy powinnam odczekac po odstawieniu tabletek z proba zajscia w ciaze aby zminimalizowac ryzyko ciazy mnogiej? (gdzies czytalam, ze starajac sie o dziecko bezposrednio po odstawieniu tabletek wzrasta prawdopodobienstwo ciazy mnogiej) Dziekuje za informacje.
    • TO PRAWDA? JA BIORE DIANE 35 2,5 ROKU
    • Mam 32 lata. Mieliśmy podejść do in-vitro w styczniu, ale przed samą stymulacją katastrofa - b. wysokie FSH (18)!!! Miałam wcześniej podwyższone FSH, między 7 a 15 (na ogół 10), ale teraz to tragedia! Lekarz przesunął in-vitro na później, do momentu aż będzie do maximum 12. W międzyczasie biorę tabletki antykoncepcyjne w tym cyklu. Pomocy!!! Czy one w ogóle coś pomogą?! Czy jest jakaś inna metoda żeby wyregulować FSH, przynajmniej do in-vitro? Wiem, że nie można na stałe obniż...
    • Witam, 9 lub 10.04 zaczął mi się okres. 14.04. - to pierwszy dzień brania tabletek Yasminelle. z 21.04/22.04 koło godziny 4 rano wystąpiły wymioty ( 2 wymioty i koniec ) natomiast 25.04/26.04 wymiotowałam od godziny 24 - ( a o 22:30 przyjęłam tabletkę - więc tabletka na pewno się nie wchłonęła a ja nie wzięłam wtedy drugiej tabletki wtedy, tylko dopiero następnego dnia czyli 26.04. jak gdyby nic. Poza tym, mam dziwne plamienia/okres od dnia 28.04. Na samym początku było to plamieni...
    • Dzsiaj rano dostałam skurczu prawej łydki, do tej pory czuję napięcie mięśni. Jak myślicie, czy taki jednorazowy incydent powinien mnie skłonić do przerwania leczenia i wizyty u lekarza, czy może przesadzam? Bardzo boję się zakrzepicy. Tabletki anty. biorę z powodu powracających torbieli i przez to nie mogę zajść w ciążę- niestety.
    • Od ponad pieciu lat biore tabletki antykoncepcyjne.We wrzesniu wychodze za maz i chcialabym wkrotce zajsc w ciaze. Kazdy lekarz, ktorego sie pytalam mowi inaczej. Jednen, ze nalezy po odstawieniu tabletek odczekac kilka miesiecy, inny ze wystarczy miesiac, zeby pojawila sie normalna miesiaczka, no i jeszcze, ze wcale nie potrzeba nic odczekiwac. Czy cos wiecie na ten temat? A poza tym to jaka jest pradwa z tym czekaniem, bo tu tez sa rozne opinie..np.ze moze nastapic wielkorotna ow...
    • Witajcie!Czy możecie udzielić mi odpowiedzi na pytanie czy po długim okresie brania tabletek tzn.7 latach bez przerw mam szansę niebawem po ich odstawieniu zajść w ciążę czy będę musiała dłuuugo czekać lub czy w ogóle nie będzie mi dane miec dzidziusia?Słyszałam,że mogę nigdy nie mieć przez to dziecka a młoda już nie jestem.
    • Witam wszystkich bardzo serdecznie , Moj problem jest zlozony. Moze ktos bedzie mogl mi cos doradzic , mam taka nadzieje... Bylam leczona na [b]maloplytkowosc ostra Encortonem i przeszlam polekowy Zespol Cushinga[/b] jako 14 latka. Wtedy juz zaczelam miesiaczkowc i lek spowodowal zatrzymanie okresu na rok. Potem na szczescie wrocil ale juz nigdy nie byl regularny. Podejrzewam , ze dlugotrwale zazywanie Encortonu w przebiegu innej choroby przyczynilo sie do problemow z jajnika...
    • w przyszlym roku planuje zajsc w ciaze, jednak od ok8 lat biore tabletki antykoncepcyjne. zaczelam je brac ze wzgledow estetycznych ( problemy z cera) pozniej jednak oczywiscie aby zapobiec ciazy. w miedzy czasie robilam kilka przerw 2-3miesiecznych (wg zalecen lekarzy) i za kazdym razem skora i wlosy zaczynaly sie bardziej przetluszczac, bylam bardzo humorzasta. chcialam sie dowiedziec czy te objawy ustabilizuja sie po dluzszym nie braniu pigulek (nie chcialabym miec na nowo problemow ...
    • Miałam monitoringi cyklu już kilkanaście razy i pęcherzyki mi pękały. W październiku 2006r. miałam cykl bezowulacyjny, a w llistopadzie były dwa pęcherzyki i tak do tej pory chyba się utrzymują. W tym cyklu miałam usg w piątym dniu cyklu i mam dwa pęcherzyki: jeden ma 30mm, a drugi 19mm. Lekarz mi zaproponował skłucie tych pęcherzyków w narkozie pod usg. I stąd moje pytanie. Czy któraś z was miała taki zabieg? Powiem szczerze, że trochę się tego zabiegu obawiam. Czy nie lepiej był...
    • Proszę o radę... Staram się o dzidzię,brałam clo i duphaston.Niestety po stymulacji clo-mimo monitoringu nabawiłam się torbieli na jajniku,ma ok 6cm i powolutku sobie rośnie.Brałam duphaston ale nie wchłonęła się paskuda.Teraz mam zapisane tabletki antykoncepcyjne(jeanine)na 3 miesiace,moze one spowodują wchłonięcie.Czy któreś z Was pomogły pigułki antykoncepcyjne w walce z torbielą?Czy jest jeszcze jakieś inne możliwe leczenie,inne tabletki?Wiem,że operacja w ostateczności...Czy...
    • witajcie, czy ktoś mógłby mi napisać co oznacza 'krótki protokół' stymulacji? czy jest jakaś istotna różnica pomiędzy długim, a krótkim? dziękuję.
    • czesc dziewczyny! mam pytanko - czy jesli mam wykryte PCO od 8 miesiecy i gin.karze mi przyjmowac jak narazie tylko luteine (od 16d.c do 20d.c)po 1 tabl.dziennie podjezykowo i pozniej dostaje miesiaczke, mam ja tylko jakos w 24,26d.c a czasem w 28d.c , ale jak narazie nie leczy mnie innymi lekami nawet antykon. to czy to cos zle o mojej gin. swiadczy? czy zazwyczaj karza inni ginekolodzy brac tabletki antykon., aby nie powstawaly nowe pecherzyki? jutro ide na USG to zobacze jak mo...
    • DZIEWCZYNY! Wczoraj pierwszy raz od siedmiu miesiecy(laparo w marcu) peklay mi pecherzyki i to dwa!! Do tej pory pomimo podwojnych dawek pregnylu pecherzyki nie pekaly tylko tworzyly sie torbiele. Pomimo obecnej goraczki ciesze sie jak dzieciak Pozdr
    • Po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych nie mam miesiączki (już 2 m- ce).Lekarz zapisał Luteinę przez tydzień i w następnym tygodniu miało być krwawienie.Ten tydzień właśnie minął i krwawienie nie wystąpiło,bolało mnie tylko podbrzusze.Co robić dalej???
    • witam, mam do Was pytanie, czy której z Was lekarz zalecił tabletki antykoncepcyjne, jak starałyście sie o dziecko ??? Ja mam bardzo nieregularne miesiączki, dlatego lekarz dał mi te tableki, na wywołanie okresu ( byłam tym zdziwiona, bo myślałam, ze dostane Luteine, albo cos podobnego) i mam przyjśc na stymunacje, jak tylko dostane okresu.. czy której z Was miała podobną sytacje, i udało jej sie zajśc w ciąze. Powiem, jeszcze, ze to nie jest pierwszy m-c staran, tylko juz ponad...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się