alutk-a1975 20.08.07, 20:09 witajcie, czy ktoś mógłby mi napisać co oznacza 'krótki protokół' stymulacji? czy jest jakaś istotna różnica pomiędzy długim, a krótkim? dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jula1232 Re: stymulacja - krotki protokół 20.08.07, 20:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=66121563&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
alutk-a1975 Re: stymulacja - krotki protokół 20.08.07, 20:23 od ktorego dnia cyklu robi sie zastrzyki na 'krotkim protokole'? nie widze takiej informacj w artykule, ktory od Ciebie otrzymalam, a bardzo chcialabym wiedziec :o) Odpowiedz Link Zgłoś
alutk-a1975 Re: stymulacja - krotki protokół 20.08.07, 20:27 jeszcze jedno pytanie gdzie mozna kupic te zastrzyki? czy klinika oferuje w sprzedazy? Odpowiedz Link Zgłoś
dot78 Re: stymulacja - krotki protokół 21.08.07, 10:09 Hej. Krótki protokół różni się tym od długiego że nie bierzesz w krótkim tabletek antykoncepcyjnych. Zaczynasz od zastrzyków 1-go dnia cyklu. W Novum jak się leczysz to dostaniesz receptę i adresy aptek które sprzedają dany lek. Tylko w sytuacji awaryjnej możesz dostać lek na 1 dzień w klinice. Pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
alutk-a1975 Re: stymulacja - krotki protokół 21.08.07, 17:33 witaj dot78, ja wlasnie biore tabletki antykoncepcyjne. Przepisal mi je lekarz. Na ostatniej wizycie zaproponowano mi 'krotki protokol'. Poniewaz badania sa ok wszystko zmierza do teg, ze zaczniemy stymulacje w przyszlym tygodniu, stad moje pytanie. O ile pamietam pisalas, ze mieliscie slabe parametry nasienia. Moglabys mi napisac jak bardzo... Ostatnio temat o 'badaniu chromatyny plemnika' bardzo mnie zaniepokoil. Nam w Novum nie zaproponowano tego badania. Odpowiedz Link Zgłoś
dot78 Re: stymulacja - krotki protokół 21.08.07, 18:17 Witaj alutk-a1975. ja też brałam 21 dni tabl. antykoncepcyjne, chociaż miałam długi protokół. z ciekwości weszłam na temt o badaniu chromatyny plemnika, poniewż jedynymi badaniami jakie robił w NOVUM mój mąż były: badanie ogólne+posiew nasieia+chlamydia, badanie cytogenetyczne oraz z racji niskich parametrów nsienia również badanie CFTR+mikrodelecje chromosomu Y(AZF no i test Friberga. Innych nam nie zaproponowali. Parametry jego nasinia nie były zachwycające: około 1mln, tych o prawidłowej budowie około 10%, morfologia około 50% pozytywna. Nie wiem czy wpływ miało toże tak słabe parametry ma ponieważ miał operowane wnętrowstwo w wieku 13lat.Może? Nam się udało życzę z całych sił aby Wam też. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś