Forum Turystyka Polska Góry
ZMIEŃ
      tatry

tatry

(52 wyniki)
    • Tu jest moja strona internetowa o Tatrach (Francusz w tatrach !) h.visentin.free.fr/carpates/ Czesc, Eric
    • wyjeżdzam wtedy na tygodniowy urlop pod giewont,interesuja mnie TATRY WYSOKIE.....czy są jakieś chetne osoby do wspólnego wędrowania po okolicach 5stawów,MO,orlej perci i jeszzce mam ochote na giewont od strony grzybowca i małej łaki,tylko te misie,pardon,niedziwiedzie juz ponoc turysci natkneli sie na niedzwiedzice z małymi w dolinie jaworzynki serdecznie pozdrawiam miłosników tatr,oscypków i fokloru góralskiego Mirek
    • niby wszyscy mówią, że w tatrach we wrześniu pogoda dopisuje, ale... 1. czy ktoś był kiedys w tym okresie i miał ulewy? 2. co robic w zakopanem gdy leje? (wariant z browarem w knajpie już znam:)))
    • planuje wyjazd w tatry slowackie 15.06, z tego co wiem od 1.11 do 15.06 w wysokich tartach nie wolno poruszac sie po wyzej gornej granicy lasow. na moj rozumek znaczy to ze 15 juz mozna chodzic, bardzo przosze o info osoby zorientowane w temacie
    • Witam. Czy nocujecie w tatrach pod gołym niebem? jeśli tak to polecacie czy raczej nie? Wiem, że trzeba wziac dobry spiwor i karimate, ale jak wkestia wyglada z niedzwiedziami? Czy wszystkie miejsca sa w nocy zagrozone ich obecnoscia? (nie mowie tu o absurdalnych miejscach jak np. szcyty). Gdzie najlepeij nocowac zeby przezyc no i zeby nie zaplacic mandatu? Bylbym wdzieczny za sugestie.
    • co to jest czerwona ławeczka w tatrach? na jakim szlaku sie znajduje?
    • czy waszym zdaniem bezpiecznie jest wybrać sie samej w tatry, do zakopanego?
    • Szukam partnerki na wyjazd w TATRY!
    • RMF - serwis Tatry Słowackie: Bardzo droga pomoc śmigłowcem Wtorek, 3 września 2002 (tu chodzi chyba o akcje w pobliżu Chaty pod Rysami 25,08,2002 ?) Prawdopodobnie bardzo drogo będzie kosztować polską turystkę krótka wyprawa w Tatry Słowackie. Kobieta źle się poczuła, wezwani ratownicy przybyli na miejsce śmigłowcem. W Słowacji pomoc udzielana przy użyciu helikoptera kosztuje niebagatelną sumę 80 tys. koron. Polka nie chce zapłacić. O tym jednak ogromna część Polaków ...
    • Witam, czy na szlakach turystycznych w Tatrach szczególnie okolice Morskiego Oka, lub przy schroniskach jest możliwość rozbicia namiotu, czy są jakieś campingi??? pytanie może dla niektórych głupie i/lub dziwne,bo przecież są schroniska, ale na górach nie znam się kompletnie, a znajomi Irlandczycy prosili mnie o załatwienie dla nich kilku spraw. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.
    • Witam, Wybieram się pod koniec czerwca w Tatry wraz z rodzicami (ok 55 lat), którzy nigdy nie chodzili po górach. Poradźcie proszę kilka szlaków od łatwych na początek wędrówek do średnio trudnych. Rodzice są bardzo sprawni fizycznie :) ale nigdy po górach nie chodzili, więc nie chciałbym ich zniechęcić czymś trudnym na początek. Bardzo dziękuję za pomoc znawców tematu, hirudo
    • proszę o pomoc i info new.photos.yahoo.com/wojcik1977/photo/294928804217305752/0
    • Jak wyglada sytuacja w tatrach-głownie hala Gąsienicowa?
    • Chodzi mi głównie o chodzenie po górach i sympatyczne spedzenie czasu.
    • Jadę 11 albo 12 w Tatry -trochę w nasze trochę w Słowackie. Jadę sama więc jeśli się ktoś wybiera w tym terminie to chętnie bym się umówiła na jakieś wspólne zdobywanie szczytów:)
    • nie mam z kim jechac w tatry w polowie wrzesnia. mam 22 lata. nie chce mi sie jechac samemu.
    • Możw wielu z Was wie iż w Tatrach jest 5 miejsc - zalązków lub pozostałości po lodowcach. Jakieś 300-400 lat temy były to pewno mini lodowczyki - bowiem wtedy było zimniej niż teraz. Od 15 lat jest jednak coraz cieplej, i być może te ostatni 5 firnowych pól być może za 5-10 lat stopnieje do końca :( Granica wiecznego śniegu w Tatrach przebiegała na 2250 w latach 1950-80 teraz mówi się o 2350.... Cztery z nich sa na słowacji i jedno w Polsce. Co więcej, jest aż około 50 miejsc w...
    • gdzie można pojeżdzic na rowerach w tatrach z 4,5 latkiem?
    • Ciekawe, czy problem z przechodzeniem na strone slowacka w Tatrach (szlakami turystycznymi majacymi kontynuacje po obu stronach) zostanie rozwiazany wczesniej, czy dopiero wejscie obu krajow w 2004 roku do Unii Europejskiej spowoduje, ze sprawa umrze "smiercia naturalna". Jednak, mimo wszystko, gdyby Warszawa dogadala sie tu z Bratyslawa ( o Tatrach decyduje sie z dala od nich...) zanim podpiszemy traktaty akcesyjne, byloby to dobrym sygnalem dla Unii, ze w takich sprawach zaczyn...
    • co myślicie, za tydzien planuje wypad w tatry wysokie, ale chce sie zaopatrzyc w nowe buty...duzo ryzykuje jesli pojde w nierozchodzonych butach na te szlaki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna