Forum Na emigracji POLKI W ANGLII
ZMIEŃ
      telefony

telefony

(56 wyników)
    • Chcielismy na nowym mieszkaniu zalozyc internet (taki na kablu,bo obecnie mamy z T-mobile),wiec rozejrzalam sie po mieszkaniu i znalazlam wejscie do kable telefonicznego. Z racji,ze do poprzednich wlascicieli przychodzila korespondencja z BT to pomyslalam,ze mamy gniazdko z BT. Wiec dzwonie do BT,a oni po sprawdzeniu,ze ja nie mam lini i za podlaczenie musze zaplacic prawie 125f. Troche duzo... Po przeanalizowaniu moj maz mowi,ze moze poprzedni wlasciciele mieli TalkTalk (bo taki...
    • Co robicie z uzytymi/zepsutymi telefonami komorkowymi? Wiem,ze kiedys w bibliotece na Swiss Cottage mozna bylo oddac telefon do recyclingu. W holu stalo pudlo na takowe telefony. Generalnie jestem przeciwna nowym gadzetom czy to telefonicznym czy innego rodzaju. Zasmiecaja planete i popieraja konsumpcyjne podejscie do zycia jakiego ososbiscie nie popieram. Moze sie jednak zdarzyc,ze telefon po prostu wysiadzie i co wtedy?
    • Jakiego operatora polecacie? Tanio, bezawaryjnie, szybka reakcja na problemy techniczne, najlepiej pakiet telefon,internet,telewizja, to ostatnie niekoniecznie:)
    • Konczy mi sie kontrakt z O2 (i cale szczescie!), ale .... przynajmniej 2 razy na tydzien wydzwaniaja do mnie rozne firmy, oferujace mi abonament u innych operatorow. Drazni mnie to, ze ciagle musze im tlumaczyc to samo (ze nie chce juz telefonu z abonamentem tylko pre-paid). Te argumenty do nich nie docieraja. ja swoje i oni swoje. Czy mam sie po chamsku rozlaczyc? A tak w ogole to skad oni maja moj numer i SKAD wiedza, ze mi sie konczy abonament????
    • Czy jest mozliwe znalezienie adresu po numerze telefonu? Chodzi o adres biura
    • jakie dokumenty trzeba pzedstawic (np w O2) chcac podpisac umowe na abonament. Nie moglem doszukac sie info na stronie.. I czy ktos przeabial juz 'zachowanie' numeru z poprzedniego opeatora? Pozdrawiam!
    • no normalnie się zdenerwowałam. Dzwoni jakaś babka i mówi że chce rozmawiać z moim mężem. Mówię jej że jest w pracy ale jestem jego żoną i czy mogę jej pomóc. A ona mi na to że dzwoni z NCO i że to osobista sprawa i czy ona może zostawić wiadomośc. na co ja ją pytam, ale o co chodzi. A ona na mnie prawie krzyczy że to sprawa osobista i ona nie będzie ze mną rozmawiać i że mąż ma oddzwonić jak najszybciej na numer (zaczyna się 08701..). Mąż twierdzi że to jakiś 'scam'. I że nie zadz...
    • Dziewczyny mam do Was pytanie.Czy Anglia pomaga obcokrajowca gdy podlegaja przemocy pschicznej i fizycznej ze stron partnera?Czy sa tzw.niebieskie linie prowadzone przez tlumaczy wolntaruszy? Gdzie taka osoba powinna sie zglosic. Czy istieja instutucje darmowe? Czy tylko prywatny psycholog wchodzi tutaj w gre? Naprawde pilnie szukam psychologa, najlepiej zeby to byl polak a jak angielscy pscholodzy odnosza sie do polek? Mam nadzieje,ze pomozecie... bo mam dopiero 23 lata a siedzie juz...
    • Czy slyszalyscie o sieci Freshj? Prosze o wady/zalety. A moze polecicie jakas inna karte pay as you go?
    • Do zwieńczenia Linkowni (a i alfabetycznie tak ładnie pasuje :)) brakuje mi jeszcze tego wątku. Może dobrze jest zebrać trochę takich informacji w jednym miejscu - jak macie jakieś pomysły, to wpisujcie w temacie.
    • ZLAMALAM NOGE!!!!:( JESTEM CIAPA. jAK DOSTAC SIE DO SZPITALA?JAKA TAKSOWKA?
    • jestem od wczoraj w domu i tylko wczoraj trzy razy dzwonił telefon do jakiegoś, nazwijmy go Johna Smitha. Trzy razy powiedziałam, że taka osoba tutaj nie mieszka i nigdy nie mieszkała. Wiem to prawie napewno, bo gdy wprowadziliśmy się tu rok temu to dostaliśmy nowy numer telefonu. Przed nami, przez jakieś 8 lat mieszkała tutaj samotna kobieta i była ona pierwszą pod tym adresem bo to dość nowy budynek. Wspomniałam o tym mojemu facetowi a on mi na to, że jak był chory jakieś dwa miesiące ...
    • Jaki jest kierunkowy do Anglii? Połączenia są drogie? Bo muszę gdzies zadzwonić i troche to mnie martwi. Dziękuję za każdą odpowiedz. Pozdrawiam.
    • Probuje na ebay sprzedac moj samochod. Duzo czasu i wysilku kosztowalo mnie przygotowanie stronki z informacjami o sprzedazy autka (ja cienka w te klocki). Jak sie w koncu udalo to ebay chcial mnie zarejstrowac. Ok. Mam konto juz sporo czasu,ale do tej pory tylko kupowalam. A tu ani rusz nie idzie zrobic kroku dalej,bo chca weryfikowac mnie telefonicznie i to chca line telefoniczna,a my takowej nie mamy. Ino komorki! No i dupa blada. Czy ja do licha robie cos zle,czy mozna jako...
    • za pare dni sie przeprowadzamy. tam gdzie bedziemy mieszkac jest linia Bt. Gniazdko jest, jak podlaczamy tel to sygnal jest jednak nie mozna nigdzie zadzwonic. teraz mamy internet, tel i tv z virgina, jak zadzwonilismy do nich zeby przeniesc to wszystko kazali nam najpierw aktywowac linie BT. na czym to polega? dzwonilismy do BT, zalozyli nam konto i chca 18f za telefon, ale my nie chcemy telefonu z Bt, tylko virgin. teraz dopatrzylam sie ze z virgina konczy sie nam umowa i zdecydowalis...
    • Kupiłam u nich komórkę ponad 2 lata temu, komorka w sicei vodafone. sieci nie zmeiniłam, bo generealnie ejstem zadowolona. niestety, P4U wpadli na swietny pomysł, ze znalezli mi 'better deal'. ale ja nie chce. wydzwaniaja do mnie bez konca. w ciagu ostatnich 4 tygodni naliczyłam 14 nieodebranych rozmów i dwie odebrane. kiedy powiedziałam im, ze nie chce zmeinic kontraktu, bo jestem zadowolona z tego, co mam. po tym, jak pierwszy raz powiedziałam to afcetowi, który dzwonił, rozłąc...
    • No właśnie: mam z mężem 'dziwnych' sąsiadów... Tzn. wszczynają sobie kłótnie o 3 - 5 rano i krzyczą tak bardzo, ze spać nie można;-( Dodam, że krzycze głównie ona i głównie o to, że on pijany sobie chodzi... Czy telefon do policji i jej ewentualna interwencja coś tu pomoże? A może jakaś inna organizacja zajmuje się tu takimi nieznośnymi sąsiadami?
    • Drodzy forumowicze, potrzebuje nie tyle porady (na razie; jednakowoz jesli ktos moze mi jakiejs udzielic, chetnie wyslucham) co Waszych doswiadczen z wyzej wymienionym. Od kilku lat mamy broadband w Orange (wczesniej Wanadoo). Dzialal swietnie. Zachcialo sie nam jednak laptopa i internetu bezprzewodowego. Orange przyslal nam Livebox. Udalo mi sie go zainstalowac (opcja wireless jeszcze nie dziala, ale to osobna historia) i chodzil ladnie, na kablu, 2 tygodnie. A teraz nagle odmowil wspolpr...
    • ktos moze wie czy jest mozliwosc sciagniecia 'blokady' z karty 3? mam nowy telefon bez simlocka, tylko niestety karta nie chce dzialac w zadnym telefonie, ktory nie jest z 3. z gory dzieki.
    • Czy orientujecie sie czy telefon przywieziony z PL dzialajacy i majacy sim locka bedzie dziala w sieci ORANGE w UK?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się