Dodaj do ulubionych

dziwny telefon

03.08.05, 18:22
no normalnie się zdenerwowałam. Dzwoni jakaś babka i mówi że chce rozmawiać z
moim mężem. Mówię jej że jest w pracy ale jestem jego żoną i czy mogę jej
pomóc. A ona mi na to że dzwoni z NCO i że to osobista sprawa i czy ona może
zostawić wiadomośc. na co ja ją pytam, ale o co chodzi. A ona na mnie prawie
krzyczy że to sprawa osobista i ona nie będzie ze mną rozmawiać i że mąż ma
oddzwonić jak najszybciej na numer (zaczyna się 08701..).
Mąż twierdzi że to jakiś 'scam'. I że nie zadzwoni.
Babka była taka nieprzyjemna, że szok. I nie wiem co o tym myśleć. Teraz mi
sto myśli przychodzi co mogłam jej powiedzieć. Nawet nie powiedziała co to
NCO jest - sprawdziłam w necie ale różne rzeczy wyskakują...
jak myślicie co to może być?
Obserwuj wątek
    • edavenpo Re: dziwny telefon 03.08.05, 21:36
      Kilka mozliwosci..

1. Pomylka... Kiedys do mnie koles zadzwonil i pytal dlaczego nie stawilam sie do pracy. Ja oczywiscie
      zaskoczenie totalne... jaka praca (bylam u siebie w biurze) o niczym nie wiem. Po nitce do klebka,
      okazalo sie ze agencja pracy z ktora bylam zarejestrowana wieki temu wyslala mu przez przypadek
      moje imie nazwisko i telefon jako kontakt do osoby ktora miala przyjsc na tydzien zeby zastapic
      recepcjonistke (???) Facet upieral sie i nawet mnie zrugal za to ze im marnuje czas!

2. Mnie to NCO wyskakuje jako jakas Orkiestra dla dzieci (?) lub NCO firma ktora odzyskuje dlugi i inne
      jakies tam uslugi administracyjne. Czyli znowu moglo im sie popitolic do kogo zadzwonili?

Moj maz tez zawsze jest niechetny zeby oddzwaniac na numery ktorych nie zna i tez zawsze mowi ze
      to 'scam'. Nie odbiera telefonow ktore sa z zaztrzezonego numeru a mnie zzera ciekawosc! To chyba
      jakas angielska cecha ;-)

Jak nie chce zadzwonic to ty jutro oddzwon i mow grubym glosem udajac ze to on ;-))))))))

• jagienkaa Re: dziwny telefon 03.08.05, 22:28
        Pomyłka raczej nie, bo ta osoba chciała rozmawiać z panem H.... (czyli nazwisko
        mojego męża) a numer mamy dopiero od roku. Wcześniej też do mnie zadzwoniono i
        na sekretarce nie zostawili wiadomości tylko odłożyli słuchawkę (ale było
        słychac i sprawdziłam 1471). A potem jak odebrałam to w ogóle na początku była
        cisza. Pani miała brytyjski akcent.
        Mnie też zżera ciekawość ale mojego męża wcale i chyba numer telefonu już
        wyrzucił. Powiedział że jak coś to zadzwonią jeszcze raz i mam podać numer do
        pracy. Ach ta męska logika!
        • jennifer_e Re: dziwny telefon 03.08.05, 23:06
          ja myślę, że jak nie zostawili wiadomości na sekretarce i jak nie chcieli Ci
          powiedzieć o co chodzi to scam. Przecież jakby powiedzieli, że chodzi o
          sprzedanie Wam czegoś to napewno nie zadzwonicie. ;)
          • pati.zop78 Re: dziwny telefon 03.08.05, 23:49
            tez mysle ze to scam. jesli jednak cos waznego, to moga przeciez zadzwonic
            jeszcze raz
            • mgna Re: dziwny telefon 04.08.05, 19:11
              Telefony zaczynajace sie z "0870" sa to numery telefonu ktore moga byc directed
              to any other telephone number so
              a.) that nobody will know where they are located.
              b.) moze to byc telefon ktory divert/dzwoni zagranice, wiec np call centre z
              Indi poda wam "0870" tak zebyscie nie placili daleko dystansowych oplat, tylko
              lokalne oplaty.

Przepraszam ze pisze po angielsku...pisze bardzo szybko.

NCO...hmmm moglo by byc to nazwa firmy... "N" za National, "C"...hmmm nie
              jestem pewna, moze "Collection" i "O" Office? :P

My sie wydaje ze NCO jest albo collection agency podobny do PayPal, albo debt
              agency.
    • violus22 Re: dziwny telefon 04.08.05, 22:33
      stawiam na pomylke, ale zebym miala zliczyc ilosc dziwnych telefonow to chyba
      zabrakloby palcow:)

Ja raz za to szukalam jakiegos numeru w meza komorce i natknelam sie na
      wpis 'Xantia' i nr tel 'do niej'. Oczywiscie podlecialam od razu z podejzliwym
      pytaniem 'kto to jest?' :)) Nie skojarzylam z Citroenem;p tylko oczywiscie z
      kobieta:)) A bylo to w okresie gdy szukalismy samochodu, pozniej maz sie ze
      mnie nabijal ze jedzie na spotkanie z Megane, ze Xara do niego wydzwania... :))
      • edzior1 Re: dziwny telefon 05.08.05, 00:17
        ja bym ten telefon olala z gory na dol.... naciagaja, a pod zadnym pozorem tam
        nie dzwoncie bo sie rachunku przestraszycie...
        • mloda25 Re: dziwny telefon 09.08.05, 00:39
          A mi sie to kojarzy z National Contribution Office,ale chyba prawidlowo to jest
          National Insurance Contribution Office.Kiedys probowalam do nich dzwonic w
          imieniu meza i nie chcieli ze mna wogule gadac, tylko i wylacznie moj maz mogl
          z nimi rozmawaiac.Ale nie wiem moze sie myle.Pozdrawiam
    • jagienkaa Re: dziwny telefon 09.08.05, 10:13
      w sumie się wszystko wyjaśniło.
      Zadzwonił jakiś facet drugi raz i pytał o pana Stevena H. i dopiero wtedy mi
      się przypomniało, że wtedy ta babka też pytała o Stevena ale nie zajarzyłam bo
      mi Dominik szalał i nie do końca usłyszałam. Powiedziałam mu że to zły numer i
      się rozłączył. I jeszcze raz dzwonili, mój mąż odebrał i powiedział że tu żaden
      Steven nie mieszka (notabene ma wujak Stevena H.).
      Czyli jednak pomyłka:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka