tomografia

(3 wyniki)
  • prosze o opinie na temat wykonania tomografii mózgu dla dziecka z obniżonym napięciem mięśniowym. Do tego badania dzieci musza być uśpione, a celem badania jest zdiagnozowanie przyczyn onm. Zastanawiam sie czy badanie to niesie za sobą ryzyko dla dziecka.
  • niestety nie jest dobrze:( moja Asia (22miesiące)ma niedowład prawej strony - w poniedziałek mamy się zgłosić na oddziałał neurologiczny w celu wykonania szeregu badań, pobyt przynajmniej 3 dni (szpital na Niekłańskiej) z tego co zrozumiałam w nerwach to ma mieć robioną tomografię i eeg może rezonans (wyjdzie w trakcie) mają ją obejżeć rehabilitanci - najbardziej martwię się tą tomografią w znieczuleniu ogólnym:(:( to ma mieć robione w środę:( - jestem wykończona psychicznie i na...
  • Witam, wlasnie bylam na kontrolnej wizycie u neurologa. Mlody jest cwiczony od 3 m- ca zycia (WNM i asymetria). Dzis dokladnie skonczyl 7 m-cy. Mamy opanowane obroty jedna i druga strone, pelzanie i zaczyna powoli czworakowac, ale na razie jest to tylko bujanie. Nie siada, ani nie siedzi, no i nie mamy ciagle wyprostu na brzuchu na prostych rekach. Buja sie bedac na czworakach. Ogolnie mowiac Mlody ma lewa strone slabsza i o ile w nogach to napiecie sie wyrownalo (tak powiedziala p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się