Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      tomografia

tomografia

(10 wyników)
    • Czy wiecie ile kosztuje tomografia komputerowa głowy muszę przebadać sie prywatnie ,na skierowanie nie ma co liczyć ,tak długo już choruje a nie miałam żadnych badań, dziękuję za odpowiedzi
    • Witam, Dostałam wczoraj u swojego lekarza w przychodni skierowanie na tomografię. Gdzie w Krakowie mogę ją bezpłatnie wykonać? Dzwoniłam już do szpitala na Kopernika i powiedziano mi, że przekierowują na tomografię tylko tych, którzy należą do szpitala :/
    • W związku z coraz silniejszymi bólami głowy moja neurolog skierowała mnie na szereg badań, żeby w końcu znaleźć przyczynę, a nie leczyc mnie tylko objawowo. Wczesniej robiłam tylko eeg - było ok. Wczoraj odebrałam wynik angio CT głowy i nie bardzo wiem czy jest dobry czy wręcz przeciwnie? czy taki wynik daje odpowiedź dlaczego boli mnie ciągle głowa? Wyniki laboratoryjne OK, oprócz czasu protrombinowego i ATTP (podwyższone), okulista- ok, tarczyca-ok. Oto treść wyniku angio CT głowy: ...
    • Witam, właśnie znalazłam Wasze forum i jak poczytałam to i lżej i ciężej sie mi na duszy zrobiło. Bo jest nas tyle!!! Cierpię na migreny od ok.10 lat, dwa razy próbowałam się "leczyć" u neurologa, ale oczywiście zaczynało sie to badaniem "na oko" a kończyło przepisywaniem w ciemno rozmaitych leków. Troche nauczyłam się już sobie z tym radzić choć ostatnio jest niewesoło. W związku z tym, że moje prośby o skierowanie mnie na jakies badania, kończyły sie stwierdzeniem, że nie ma potrzeby, ...
    • To mój drugi temat i przepraszam a wstępie że zaśmiecam to forum ale chciałabym aby tutaj wpisywali się wszyscy cierpiący bóle głowy którzy nie mieli tych dwóch badań (jak w temacie).Nie mam w tym żadnego celu,tak tylko z własnej ciekawości
    • Cześć ze względu na ostatnie zamieszania w służbie zdrowia nie byłam u lekarza, choć jest nowy rok może uda mi się dostać do neurologa, ale zanim tam się udam mam do was pytanie czy moje objawy mogą świadczyć o migrenie. A oto co dzieje się z moją główką od ok. 4 miesięcy dostaje dzienego bólu głowy w okolicach lewej skroni i oka ból mogę opisać jako pulsujący i powodujący uczucie hmm ciepłej plamy w miejscu gdzie występujetrwa ok. godziny do czterech wczoraj np. pomogły mi czopk...
    • Znowu jestem w cholernym dołku. Od piątku do wczoraj megamigrena. Żyć się nie chce. Postanowiłam zrobić badania. Proszę Was o radę Tomografia, czy rezonans magnetyczny??? Tomografię miałam 10 lat temu (nic nie wykazała), a rezonansu nie miałam nigdy. I jeszcze jedno - gdzie zrobić badania w W-wie i ile trzeba zabulić. Pozdrowienia Kajteczek
    • Narazie jeszcze nie wiadomo czy to napewno migrena, ide na tomograf we wtorek, ale wczoraj dopadl mnie taki ból glowy jak nigdy.....Musiałam sie zwolnic pracy bo przy jakimkolwiek ruchu mialam mdlości!!!! Zaczelo sie od migania w prawym oku i nastapił ból lewej półkuli! Zazyłam 2 nurofeny i przeszło po 5 godzinach!! koszmar!! jedna pani w pracy mnie pocieszyła ze ona miała podobne i to byl tętniak!! Matko boska niech to będzie juz migrena!!! Mam pytanie, czy badanie wykaze ze to migre...
    • Przez 5 lat myślałam, że mam migrenę. Diagnoza została postawiona bez rezonansu, tylko po "zwykłej" tomografii. Prywatny neurolog skłonił mnie do zrobienia RM, które wykazało podejrzenie, które z kolei potwierdzić/wykluczyć miała tomografia z opcją angio. Wykluczyła, ale znalazła coś innego - aktualnie to właśnie leczę. Problem polega na tym, że moje odbjawy neurologiczne średnio do tej diagnozy pasują, już lepiej do tego pierwszego "podejrzenia". No a teraz właśnie zbliża się moja kole...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się