Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      torbiele

torbiele

(4 wyniki)
    • Pojawił sie w trakcie leczenia guzek w pachwinie. Trudno powiedzieć czy jest przesuwalny czy nie, ale raczej nie. Jest wielkości ok 3 cm nierównomierny. Dr powiedziała że to może być powiększony węzeł chłonny i nie przejęła się. Ginekolog też zignorował. Mam wrazenie że to coś sie powiększa. Czy nalezy sie tym niepokoić-co to moze być?
    • Czy można dalej leczyć ,w mri głowy dziecka okazało się ,że ma torbiel przegrody przezroczystej i jamy vergi,Do tego jeszcze w śrudkościu łuski kości czołowej jest owaly tłuszcz .Czy może dostawać tinidazol ,czy ktoś wie ?W ulotce jest napisane ,że przeciwskazny w chorobach neurologicznych.
    • Witam.Pod koniec stycznia br. skręciłem sobie staw skokowy, który do dzisiaj dokucza (puchnie pod większym opciążeniem oraz cały czas utrzymuję sie stan zapalny pochewek scięgnistych). Po badaniach diagnostycznych (USG, rezonans magnetyczny, artroskopia) lekarze ortopedzi załamali ręce. Młody znajomy stażem ortopeda kazał zrobić mi kilka badań (hlamedia, badania rematologiczne, ob, grupa krwi, borelioza IgM) i okazało się, że ta ostatnia wychodzi dodatnia, więc powtórzyłem badan...
    • No i mam nastepny problem. Zrobilam badanie na poziom witamin B. B1 i B12 sa w normie, ale cos nie tak z B6. B6 mam strasznie duzo, a to chyba niedobrze. Mam 475 nmol/l a norma jest od 15 do 73, i 80.3 ng/l a norma jest 2.5 do 12.3. Cos nie tak...Artur, ratuj! Co to znaczy? Moj lekarz jest na urlopie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się