Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      torbiele

torbiele

(4 wyniki)
    • Ponad dwa lata temu wyczułam palcem w gardle gulkę. Poszłam do laryngologa, powiedział, że to torbiel i przekłuł ją jakimś "szpikulcem" z lekarstwem. Ale ta kulka nie zeszła po tym zabiegu.Mam ją cały czas.Czasem kłuje.Obok też są takie małe chyba białe kuleczki. Ta jedna największa ma może ok. 1 cm. Jak myślicie, iść znowu do lekarza czy dać sobie spokój. To jest tak z tyłu bardziej za podniebieniem. Tyle się teraz słyszy o nowotworach.Boję się, żemoże to coś poważnego, a ja to ty...
    • Czy ktos miał torbiel na tarczycy? Na usg jest guzek z czarnym wypełnieniem. Lekarze sadzą ze to płyn. Czy ktos wie cos nt temat? Bardzo prosze o odpowiedz.
    • Moja 5 miesięczna córeczka ma 0,5 cm torbiel mózgu. Chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej na ten temat.
    • Witam! Proszę o interpretację wyniku TK - W grzbietowej cz.nerki lewej na poziomie jej szypuły naczyniowej widoczna owalna struktura o wym 31x35mm silnie wzmacniająca się na obwodzie z hypodensyjną zawartością o gładkim obrysie i zachowanej torebce. Zmiania zniekształca zewn obrys nerki od str przyśrodkowej nieznacznie modeluje układ zbiorczy, bez cech naciekania. Obraz przemawia za torbielą korową z rozrostem w ścianie. Czy wynik jednoznacznie wskazuje na nowotwór, czy konieczna jest do teg...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się