torbiele

(5 wyników)
  • Witajcie! Na początku zaznaczę, ze nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczycą. Do endokrynologa udałam się z polecenia ginekologa (jestem w 12 tyg. ciąży), który stwierdził, że mam obniżone TSH. Dla pełnego obrazu przed wizyta zrobiłam Ft3 i Ft4 - wyniki w normie. Pani doktor z=badała mnie palpacyjnie i nic nie stwierdziła, po czy wykonała USG. Te z kolei wykazało dwie torbiele o wielkości 9 mm i 6 mm. Jestem tym bardzo zmartwiona. Nie wiem, co robić. Najchętniej od razu wykonałabym biopsj...
  • witam wykryłam sobie guzka na szyi po lewej stronie,bardzo widoczny jest.skierowano mnie do endokrynologa,zrobił mi usg i wyszło ,że to torbiel wypełniona płynem i coś tam jeszcze , a prawy płat nieznacznie powiększony.czy to groźne???? skierowano mnie na biopsję,strasznie się denerwuję...czy ktoś miał podobne objawy?
  • Torbiel(5)

Na wyniku badania USG tarczycy mam napisane że jest torbiel wielkości ok.5mm,reszta w porządku.Lekarz mówi,że to nie jest nic złego i nie należy nic z tym robić, a ja jednak się martwię.Proszę, powiedzcie jak postępuje się w takim przypadku.
  • czesc dziewczyny, troche poczytalam i wyczytalam ze gruczolaki sie zazwyczaj operuje a torbiele nie , hmmm to wyczytalam tutaj www.zdrowie.med.pl/tarczycz/badania/b_tarczyca.html a ze z guzami mam doczynienia co roku w innych narzadach, to wertuje wszystko co sie da .jak myslicie czy oni prawde tam pisza , czy jest ktos kto mial torbiel i byla ona nakluwana?
  • Witam . Mam 48 lat choruje na fibromialgię i stwierdzono też u mnie wole guzowate . prócz tego mam wykryty guzek w prawym płacie i torbiel w lewym - pomocy co co to jest i czy ktoś z was juz to leczy czy leczył? pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się