Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      torbiele

torbiele

(3 wyniki)
    • Borykam się z torbielami jajników. Lekarz ginekolog przepisał mi Yasminelle na torbiel. Kiedyś jednak stosowałam antykoncepję i czułam się fatalnie. Wtedy jeszcze nie wiedziałam ,że choruje na hashimoto. Teraz te złe samopoczucie kojarzę właśnie z chorobą. Jak czujecie się po lekach antykoncepcyjnych? Antykoncepcję mam stosować przez 2 miesiące.
    • guzek(16)

Mam Hashimoto, niedoczynność tarczycy. Ostatnio robiłam USG. Parę lat miałam guzek, hormony w porządku, więc lekarz z tym nic nie robił. Potem guzek zniknął (przestał być widoczny na zdjęciach, zniknął i ktoś uznał, że to musiała być torbiel). Przestałam chodzić do endokrynologa, nie widział nic niepokojącego. Po paru latach za namową innego lekarza ponownie zbadałam hormony i przeciwciała, okazało się że ich stan wskazuje na niedoczynność i Hashimoto. W badaniu USG specjalista st...
    • Hej czy ktoś może mi też zinterpretować wynik USG Płat prawy 11,4x16,3x58,3mm Płat lewy 9,9x16,6x51,3mm gruczoł niepowiększony,miąższ gruczołu o niejednorodnie obniżonej echogeniczności miąższu,bez wyrażnych zmian ogniskowych. Proszę o interpretację wyników jeśli jest to możliwe,ponieważ do lekarza idę dopiero w styczniu.Z góry dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się