Forum Turystyka Europa Rumunia
ZMIEŃ
      transylwania

transylwania

(13 wyniki)
    • Witam, planuję podróż z dziećmi do Rumunii, pierwszy raz w te rejony. Interesuje mnie przede wszystkim Transylwania. Gdzie najlepiej nocować? W sensownej cenie, w miarę wygodnie? Możecie polecić jakąś konkretną miejscówkę na początek? Prawdopodobnie polecimy w objazdówkę.
    • Znalazlem to forum i przejrzalem je gruntowanie, jednak prosze Was o kilka rad. Chcialbym wybrac sie na tygodniowe (9 dni z dwoma weekendami) wakacje samochodem do Romunii. Chce zwiedzic Transylwanie (zamki, miesteczka, koscioly itp.) i Bukowine Pld. (monastry). Mam w zwiazku z tym kilka pytan: 1. Jak w koncu najlatwiej jest dojechac z Warszawy do Sibiu. Widzialem juz wiele propozcyji. Chyba najlepiej bedzie jechac przez Krakow i Chyzne a potem na wschod jak najdalej przez Slowacje...
    • 27.10.2006 - Polska premiera filmu Transylvania. W Katowicach bedzie w kinie Swiatowid, polecam! Wiele i duzo o Rumunii oraz duzo przecudnej cyganskiej muzyki! Warto!
    • Co zrobić ja się auto zepsuje podczas podróży po Rumunii ? Czy są normalne zakłady naprawcze ? Czy można liczyć na to, że ktoś pomoże doholować ? Proszę o porady!
    • Szukam chetnych na wyjazd pod koniec czerwca do Rumunii.Nigdy tam nie bylem Jade samochodem +2 osoby Chcialbym pojechac na 2 a nawet3 samochody bedzie razniej i weselej.Cel wyjazdu :troche polazic po gorach i pozwiedzac.Mile widziane osoby ktore juz tam byly Wyjazd w okolicy 23 czerwca na 7-8 dni.Mieszkam na Mazurach
    • witam serdecznie i na wstępie pozdrawiam wszystkich forumowiczów! za kilka dni wybieram sie do Rumunii! jade z Katowic,dalej Cieszyn,później Słowacja,Węgry i ląduje albo w ORADEA albo SATU MARE. teraz pytanie! czy potrzebuje zielonej karty?czy można jeździć jak po krajach UE??? jeśli tak to gdzie kupić? czy na granicy czy u ubezpieczyciela? na jak długo? pyt.2 przeczytałem wcześniejsze wątki i....dalej niewiem co z tą winietą?musze ją wykupić zaraz po wjeździe do Rumunii?czy na Węgr...
    • Która droga (wyjeżdżamy z Krakowa) wydaje Wam się najbardziej ekonomiczna, bezpieczna, a przy okazji może jeszcze malownicza? W które prejście graniczne w Rumunii powinniśmy "celować"? Chodzi o to, żeby w miarę szybko dojechać, a przy okazji po drodze coś jeszcze ciekawego zobaczyć. Będę wdzięczna za jakieś rady.
    • witamy, jesteśmy we dwie i szukamy osób, które jadą w sierpniu samochodem do Transylawnii. Chętnie zabierzemy się, uczestnicząc w podziale kosztów transportu. wyjazd najchętniej z Warszawy.
    • jechać na wakacje do Rumunii, konkretnie do Transylwanii, to jaką wybrać trasę??? Co polecacie? Czy warto np. z Przemyśla autobusem do Bukaresztu, a potem już kominikacją rumuńską dalej? Jakie miasto wyznaczyć na bazę wypadową? Podzielcie się radami.
    • Wszystkim sympatykom Rumunii zyczenia spokojnych, nastrojowych świat, a w Nowym Roku pieknych wypraw do krainy Karpat. a dla wprowadzenia w nastroj: Kolęda jelenia: Colindul Cerbului - piekna zimowa piesn www.youtube.com/watch?v=8km4BaoE0QY
    • Witam Forumowiczów! Mam serdeczną prośbę do Forumowiczów posiadających wykonane przez siebie zdjęcia Rumunii i chętnych podzielić się nimi dla potrzeb nauki, a konkretnie pracy dyplomowej na temat atrakcji turystycznych Rumunii, którą piszę. Swoją pracę ilustruję zdjęciami, mam sporo swoich, bo byłem już dwukrotnie w tym pięknym kraju, ale nie wszędzie dotarłem. Interesują mnie zdjęcia z Transylwanii: Alba Iulia, Sibiu i Cluj Napoca, Bukareszt, Dobrudża - Constanza, Wołoszczy...
    • W Który przewodnik o Rumunii najlepiej zaopatrzyć sie przed wyjazdem?
    • Czy ktos był na samym południu Rumunii. Od jakiegos Rumuna zasłyszałam, ze tam dopiero sie zaczyna magiczna i piekna kraina. Wg niego Transylwania jest przereklamowana, i w ogole ten mit Drakuli tam sie unoszacy, to tylko reklama i nic wiecej...... . Jesli ktos był na samym południu, bedzie fajnie jak tu cos napisze, moze bedzie to inspiracja do kolejnej podrozy..... .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się