Dodaj do ulubionych

związek z rumunem

IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.06.15, 21:01
Od dłuższego czasu jestem z Rumunem ale od początku on jest w Rumunii a ja w Polsce. Dużo znajomych odradza mi ,,znajdź Polaka, zostaw go on cie nie kocha on nie przyjedzie a ciebie nie kocha. Oczywiście nie słuchałam ale ostatnio usłyszałam że kobiety są traktowane jak w krajach arabskich Nie wierze w to ale boję się o Niego że coś mu sie tam stanie jak i o to że to może być prawda
Obserwuj wątek
    • transilvania Re: związek z rumunem 30.06.15, 10:53
      Z moich kilkunastoletnich juz obserwacji zycia w Rumunii wynika, ze kobiety sa tu traktowane tak, jak pozwalaja sie traktowac. Moge nawet stwierdzic, ze Rumunki sa mniej potulne, bardziej temperamentne i to one w wielu rodzinach rzadza. Wiele zalezy oczywiscie od rodziny, wychowania, modelu, miejsca. Na wsiach i w niektorych rejonach (np. Maramuresz) jest bardziej tradycyjny model. W miastach jest jak u nas w miastach. Jesli planujesz zwiazac sie ze swoim chlopakiem, to na pewno warto do niego pojechac na troche dluzej i przyjrzec sie relacjom w jego rodzinie. One znacza wiecej niz tradycje wyniesione z otoczenia. Przyjrzyj sie tez jego przyjaciolom, jak tratuja swoje zony, dziewczyny.
      Rumunia jest kulturowo dosc zblizona do Polski. Mowie tu o Transylwanii, na poludniu byc moze jest troche inaczej. Ale nie ma haremow :)
      • a.szymczak338 Re: związek z rumunem 30.06.15, 17:57
        dziękuje a rumunie na pewno odwiedze z takim przewodnikiem poza tym czuje sie spokojniejsza
    • Gość: beata Re: związek z rumunem IP: 217.200.202.* 10.07.15, 15:41
      Jestem juz pięć lat z rumunem kompletnie w niczym nie różnią się od Polaków (nie mylić z cyganami) rumunia to nie afryka.powodzenia.
      • Gość: ares Re: związek z rumunem IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.07.15, 18:49
        dziękuje
        • Gość: ares Re: związek z rumunem IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.07.15, 18:53
          mam jeszcze jedno pytanie czy w okolicy centrum jest rzeczywiście tak ciężko bo komu powiem że jestem z nim to schyla głowe w dół i zmienia temat
          • Gość: asdf Re: związek z rumunem IP: *.marsoft.net 12.07.15, 22:37
            Rumunia i Rumuni to normalny kraj i ludzie, jezdze w celach turystycznych do Rumunii od kilku ladnych lat, jezeli idzie o kulture młodziezy to oceniam ją wyżej niz kulture polskiej młodzieży. Biwakowalem np na dzikim polu namiotowym w sercu karpat gdzie cale zgrzewki piwa leżały w rzecze (chłodziły się) Taka zgrzewka rano w Polsce by znikneła - tu nie. Co do picia alkoholu przez młodziez, owszem widzi się rumuńska młodzie z piwem nad morzem czarnym, ale ja nigdy nie widzialem aby ktos tam chodzil tak upity w trzy dupy jak u nas, nikt sie nie awanturuje. To jest inna kultura niz polska, na plus oczywiscie Rumunii. Mam w rodzinie osobe ktora juz kilka lat jest z Rumunem i nie narzeka :)
          • transilvania Re: związek z rumunem 13.07.15, 11:10
            Co masz na myśli pytając: czy w okolicy centrum jest rzeczywiście tak ciężko? centrum kraju? centrum któregoś miasta?
    • mihai_ro Re: związek z rumunem 13.12.16, 13:00
      Jestem rumunem i jestem fajny :)
      • Gość: kuneguńczyk Lepszy Rumun w łóżku niż... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.16, 16:55

...Albańczyk na dachu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka