urolog

(31 wyników)
  • Czy możecie polecić dobrego urologa /prywatnie/, który wyciągnie mnie z nawracających zapaleń pęcherza?
  • od tygodnia mam dziwne pobolewania w dole brzucha,(nie miesiączkowe i nie owulacyjne)do tego mam śluz podbarwiony lekko krwią, bóle tez pleców(częśc biodrowa)ból nie jest mocny ale ciągły-bardziej takie ćmienie kłucia...nasila sie np. kiedy siadam lub schylam sie,brzuch tez jest tak jaby "napompowany",do tego takie dziwne uczucie pieczenia przy cewce... zrobiłąm badanie moczu -wynik w poniedziałek ale czy isc do ginekologa czy urologa-internisty? pytam, bo do obu musze isc prywa...
  • urolog(5)

Jakie badania wykonuje urolog na kamień na nerkach?? Tylko usg??
  • Szczerze mówiąc mam czasem tego dość. Wciąż chodzę w nocy do toalety. Wszystko fajnie, jak jestem w domu. Ale czasem zdarza mi się spać w innym miejscu i bardzo mnie to krępuję, bo budzę innych. Skrzypi podłoga, włączam światło itp. Czasem, gdy śpię na poddaszu, gdzie nie ma WC, załatwiam się do wiaderka, zeby innych nie budzić... Wstaję zwykle 2 lub więcej razy. Dodam, że nie piję dużo, wręcz mało. Zwykle nie ma litra w ciągu dnia. Na noc w ogóle unikam picia. A potrafię chodzić do to...
  • Proszę o pomoc - z krwiomoczem lepiej iść do lekarza pierwszego kontaktu czy do ginekologa?!
  • Chciałabym zasięgnąć Waszej opini, bo już naprawdę nie wytrzymuję:( Sprawa wyglada następująco : od około pół roku mam nawracające 'zapalenie pęcherza' tzn. BEZ PRZERWY CHCE MI SIE SIKU!!!! bez innych objawów. Jednak zostały wykluczone wszelkie nieprawidlowosci w funkcjonowaniu układu wydalniczego (szereg badań moczu). Czasami jest lepiej a czasami nie do zniesienia. Zwlaszcza uciążliwe jest to wieczorami kiedy probuje zasnac i nie moge!! musze wciaz chodzic do lazienki. (w dzie...
  • Witam, do jakiego lekarza powinnam się udać przy zapaleniu pęcherza? Wystarczy do internisty?
  • Mój problem rozpoczał się mniej więcej półtora roku temu. Zerwałam z chłopakiem, stałam się bardziej nerwowa itp. Wtedy w sytuacjach stresowych, ciągle musiałam chodzić oddawać mocz np pojechałam ze znajomymi na działkę i w nocy około 10 razy wstawałam, a nie piłam dużo.Później wszystko wracało do normy, szczególnie w dzień siusiałam zupełnie normalnie, jedynie w nocy wstawałam 2 razy, choć gdy miałam coś ważnego i stresującego następnego dnia to potrafiłam przed zaśnięciem iśc do łazi...
  • witam! Od zeszłego roku mam ciągłe problemy z pęcherzem. zaczęło się od ostrego zapalenia pęcherza- lekarka od razu dała cipronex, zadziałał, ale po jakimś czasie problemy wróciły- jednak nie jest to zapalenie pęcherza, ani posiewy ani badania ogólne moczu nic nie wykazują, a cewka jak boli tak boli. z różnym natężeniem, ale zazwyczaj co 3dni, tak że termofor starcza. chlamydia została wykluczona, urosept i żurawina niewiele dają. ostatnio urolog wpadł na pomysł, że może to od prezerwatyw i ...
  • Pisałam wczoraj o podwyższonych erytrocytach w moczu, niewłaściwym ciężarze i bólu w plecach. Umówiłam sie prywatnie na USG ale wcześniej poszłam do rodzinnego i tam lekarka długo i dokładnie się mną zajęła i zrobiła mi USG ( nie wiedziałam ze jest u niej ) badała mnie długo i dokładnie ze 20 minut, prawie wszystko było ok, tylko na jednej nerce zobaczyła jakiegoś garba. Powiedziła ze trzeba powtórzyc badanie moczu i potem do urologa. Wyszłam od niej i nie wiedziałam czy isc ponow...
  • Ostatnio bardzo często robie siusiu, z dużym parciem i dość sporo (jak na podejrzewane przeze mnie zapalenie pęcherza gdzie robi się często, kilka kropel z pieczeniem)Latam do łazienki 2-3xh, dodatkowo wokół cewki moczowej są jakby małe "gruzełki" nie są do wyciśnięcia, raczej zgrubienia pod naskórkiem...nic mnie raczej nie swędzi i nie piecze...ogłupiłam...czy takie sprawy zgłasza się do urologa czy lepiej do gina żeby powiedział czy to też nie ma związku z układem płciowym?
  • Wczoraj popołudniu sie zaczęło, jak wróciłamz pracy. Biegałam cały wieczów do łazienki i sikałam. A przy tym ból straszny. Wzięłam na noc no-spa i jakoś przespałam do rana. Dzisiaj dalszy ciąg może troche mniej ale jednak!Nie wiem czy to zaziębienie czy jakaś bakteria?
  • Proszę powiedzcie mi, do jakiego lekarza powinien się udać mężczyzna, żeby się zbadać, czy nie ma grzybicy w miejscach intymnych? Pozdrawiam.
  • Witajcie Gdzie w Polsce zrobie cystoskopie w znieczuleniu ogolnym lub miejscowym? Najlepiej w Warszawie lub Poznaniu. Jestem z Trojmiasta, tutaj nie znalazlam zadnej kliniki ktora wykonuje ten bolesny zabieg w znieczuleniu.
  • Ja mam troszkę inny problem, właściwie nie ja tylko mój mężczyzna.. Nie ma forum "zdrowie mężczyzny" wiec może wy cos poradzicie.. Otoz jedno jądro mojego męzczyzny jest inne od drugiego, dużo większe, ma dziwny kształt, zupełnie tak jakby w srodku było rozlane..Poza tym przy dotyku mozna wyczuc dziwna jakby nierówna powierzchnię.Zupełnie nie mam pojęcia co to jest. Dodam jeszcze ze pare miesiecy temu jeszcze takie nie bylo.Czy to objaw jakiejs choroby? do jkiego lakarza moze sie ...
  • Mam chhyba zapalenie pecherza myslalam ze to po seksie ale chyba to zapalenie pecherza do jakiego lekarza mam sie udac ,mozna do ginekologa aby ten dał mi skierowanie do urologa czy jak to sie tam nazywa...
  • Witam! Od kilku dni mam problemy z pęcherzem, biorę lek Urosal, troszke pomaga. Do jakiego lekarza mam pójść i jakie badania wykonać aby wiedzieć, że juz wszystko jest w porządku? Bardzo dziekuję za odpowiedź.
  • Może ktoś wie do jakiego lekarza powinno się zgłosić z infekcją (chyba bakteryjną) męskich narządów płciowych? Słyszałam, że takimi problemami zajmuje się androlog, ale nie jestem pewna.
  • Mam prosbe do wszystkich ktorzy wiedza cos na ten temat. Otorz ostatnio czesciej niz zwykle uczeszczam do ubikacji. Bylam u lekarza ogolnego i po zbadaniu moczu na posiew rzadnych bakterji nie wyhodowano. Nie wiem co mam teraz robic do kogo sie udac? Czuje ze zaczyna byc coraz gorzej bo w nocy chodze po 7 razy. Nic nie piecze ale ciagle mi sie chce nawet jesli juz bylam to uczucie parcia nie zanika. Mam bardzo wzdety brzuch. O sexie tez nie mam co myslec bo mnie boli w trakcie. Cz...
  • Nie moge znalezc tego w poprzednich watkach - czy jesli stwoerdzono u mnie obecnosc wirusa hpv ale nie mam i nie mialam klykcin to czy moj partner moze je miec przez zarazenie ode mnie? Moze to trywialne pytanie, ale tego nei do konca rozumiem. Dzieki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się