Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      urolog

urolog

(5 wyników)
    • Chciałam się spytać co sądzicie o specjalizacji z urologii, zwłaszcza kiedy myśli o niej kobieta. Jestem studentką medycyny, niedawno zastanawiałam się na nefrologią, lecz to chyba nie jest to. Interesuję się tematyką związaną z refluksem, kamicą, nowotworami dróg moczowych, problemami z nietrzymaniem moczu, ale również fizjologią nerek, dializaoterapią (wiem, że to ostatnie tyczy się nefrologii). Słyszałam, że to jedna z "zamkniętych" specjalizacji dla "zwykłych" absolwentów me...
    • Witam!!! Od kilku dni znowu borykam sie z nawracającym zapaleniem pecherza moczowego. Moj lekarz rodzinny jak zwykle przepisal leki, ktore pomagaja tylko chwilowo, dlatego postanowilam poszukac pomocy u urologa. Jesli znacie dobrego specjaliste w Warszawie w gabinetach prywatnych bardzo prosze o pomoc. Juz mam dosc calej tej sytuacji, ktora wiecznie utrudnia mi zycie. Mam nadzieje ze podpowiecie mi do kogo warto jest sie zwrocic o pomoc. Z gory dziekuje.
    • Przychodzę do urologa, siadam, on pyta; co pani jest?odpowiadam; mam kamicę, urodziłam już z pięć kamieni,na to on; nie pytam pani o DJAGNOZĘ, od tego jestem Ja.No powiem szczerze, ręce opadają.
    • Mam takie trochę wstydliwe pytanie. Pewnie trochę przesadzam,bo gdy tylko wyczuję u siebie jakiś guzek to od razu myślę, że to rak ale wolę zapytać. Otóż nad lewym jądrem w mosznie mam sporo zgrubień. Nad prawym tez ale znacznie mniejsze. Wiem,że w tym miejscu są najądrza ale czy to normalne że na jednym jadrze są one sporo wieksze niż na drugim? Są takie jakby poskręcane jakby to właśnie były najądrza ale wolałbym to sprawdzic, a wstydzę się poójść do lekarza. Dodam,że na pewno ten sta...
    • Prosze powiedzcie mi czy z nawracajacym zapaleniem pecherza moczowego powinnam udac sie do nefrologa czy do urologa?? Jesli mozecie to prosze o polecenie mi kogos w warszawie, sprawa dosyc pilna, bede wdzieczna za informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się