van

(11 wyników)
  • Z cyklu: radosna tworczosc prawodawcza. Koninklijk Besluit van 11.10.1985 (Belgisch Staatsblad van 21.11.1985) naklada na KAZDEGO...
  • Takie aktualnosci: Streszczenie programu "Recht van Antwoord", VTM, wtorek 18 stycznia Marc Moens en cardioloog Frank Van den Branden kruisten er de degens met Steve Stevaert. De sp.a-voorzitter walst nu al enkele weken als een populistische pletwals over de gezondheidszorg. Met zijn demagogisch discours draagt hij in niet onaanzienlijke mate bij tot de demotivatie en de burn-out die al niet gering zijn in de sector. Stevaert grossiert in anti-intellectualisme en snelle oneliners en ...
  • Hej, czy ktoś mógłby mi podać namiary na firmy działające w Polsce północnej trudniące się przewozem ładunków do Brukseli. Chodzi mi o jednorazowy transport np. vanem.
  • drodzy wszystkowiedzący forumowicze, a czy ktoś z was się nie orientuje czy jak wyrejestruję się z komuny i wyjadę do ojczyzny to będę musiał również wyrejestrować swoje auto? Dodam że to auto na numerach biało-czerwonych! Obowiązują jakieś terminy? Bo wygląda na to że jak się gdzieś nie mieszka to i mienie tu "nie mieszka". W PL zaś zostałbym zchargowany akcyzą (samochód mam dopiero od 4 m-cy) Spotkał się ktoś z was z biurokracyą tego typu? pozdr
  • w ramach poszukiwania urodzinowego prezentu dla mojego piotrusia, odwiedzilam dzisiaj fnac...i kiedy tak sobie bez konkretnego celu skanowalam literature tlumaczona z obcych jezykow, znalazlam ksiazke jerzego pilcha "pod mocnym aniolem" wlasnie jako "in de sterke engel" bardzo pozytywnie mnie to zaskoczylo...pomijam juz ze ksiazka jest dobra, ale wmuszajac w zaprzyjazninych belgow polska muzyke i polskie filmy (niestety tylko te z angielskimi napisami), do glowy mi nie przyszlo, ze...
  • Ktos sie wybiera na polskie imprezy na Grand Place w sobote? Ktos ma troche wiecej informacji nt? Fajnie byloby sie spotkac zarowno z eurosceptykami jak i euroentuzjastami. g.
  • dostalem zapytanie: "(...)znajoma Flamandka z LUC pracujaca w projekcie wielojezykowym dla kadry menedzerskiej swego czasu poprosila mnie o pare spostrzezen nt roznic kulturowych w prowadzeniu negocjacji biznesowych, i jakichs zasad, zwyczajow, np dot. ubiorow, czy stylu nawiazywania kontaktow biznesowych w tym zakresie miedzy Polakami a Flamandami." macie jakies pomysly? Kk
  • widzieliscie nowe stawki? nie wiem czy to prawda ale slyszalem ze za przekroczenie 0,05 promila 11k Euro lub 6 miesiecy. Czas przerzucic sie na trawke ;o) Ps ciekawe jak bedzie wygladalo egzekwowanie tych mandatow?
  • czy od 1maja 2004 bedzie mozna legalnie pracowac w Belgii? mam na mysli zwykla prace,np.na budowie czy w restauracji,wiec nie mowie o zawodzie dla kogos z wysokimi kwalifikacjami.i dugie czy samenwonden z belgijska dziewczyna moze cos ulatwic? i trzecie czy wejscie do Unii poprawi sytuacje Polakow w Belgii(no bo naprzyklad bedzie tu mozna glosowac-stemrecht voor nie EU burgers,wiec Polacy od maja beda EU burgers)?
  • w Belgii powstal nowy urzad do walki z biurokacja ;o) Nazywa sie odpowiednio do atmosfery tutaj :P www.kafka.be/ PS to nie ja to rzeczywistosc...
  • Slyszalem ostatnio w Stu Bru, ze Flandria ma najwyzszy wskaznik samobojstw mlodych mezczyzn w Europie (chodzi o facetow w wieku 16-29 lat). Podobnie przedstawia sie sprawa ze statystykami dotyczacymi depresji. Nie wiem, czy ta informacja jest prawdziwa, nie potrafie tez podac jej dokladnego zrodla. Przyjmijmy tu roboczo, ze zrodlo jest pewne, a obliczenia w porzadku... Przyszla mi do glowy pewna hipoteza psychologiczno-kulturalna, wedlug ktorej mlody mieszkaniec Flandrii mialby ist...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się