van

(3 wyniki)
  • Działanie Clausa von Stauffenberga, filmy Larsa von Triera. Moim zdaniem takie zapisy są nieprawidłowe. Podróże były Jana z Kolna a nie Jana z Kolny. Dlatego moim zdaniem poprawnie powinno być: Działanie Clausa von Stauffenberg, filmy Larsa von Trier.
  • Mam pytanie związane z holenderskimi nazwiskami. Z tego co się orientuję to mogą one wyglądać następująco: 1)..De [rzeczownik] 2)..Van [rzeczownik] 3)..Van De [rzeczownik] 4)..Van Der [rzeczownik] 5)..Van't [rzeczownik] ad 2) wydaje mi się że dotyczy nazw miejscowych a nie rzeczowników pospolitych ad 5) wydaje mi się że dotyczy rzeczowników rodzaju "het" a Van't to skrót od Van het Nie znam holenderskiego ale zastanawia 1) mnie różnica między "..De.." a "..Van..." 2) czy...
  • w najblizszym czasie bede zmuszona rozwiazac kilka dziwacznych testow..a od tego zalezy moje przyszle zycie(no dobra,moze ciut przesady...;P). trafilam na kilka pytan takiego rodzaju,jak to,ktore zaraz podam... chcialam sie dowiedziec ,czy jest jakis schemat rozwiazywania tego typu zadan? Jak sobie z tym poradzic..jak sie w ogole za to zabrac..?baardzo prosze o pomoc...:( a oto przykladowe pytanie: 1. ponizej podano 6zdan wegierskich wraz z ich polskimi tlumaczeniami: az iro...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się