wag

(7 wyników)
  • Może ktoś wie?
  • Tyle zysku co w pysku, jak mówi stare, lwowskie powiedzenie. Ku uciesze tuż obok hotelu biesiadowaliśmy w bardzo fajnej, niedrogiej i serwującej pyszne dania tawernie. I tak co dzień, przez dni siedem starter białe wino, podpiekany chleb i horiatiki a potem niemal wszystko co wydało morze. POLECAM, jako jazdę obowiązkową: Ryby - Ropa, Barbunia (pol. Barwena, eng. Red Mullet) i jako przekąskę do wina małe rybki Atherenas (pol. Ateryna), pieczone w całości (jak chrupki). Długodystan...
  • Za tydzień wybieramy się na Kretę - jak ma się sprawa z limitem bagażu - 18 kg? I czy to w dwóch walizkach równomiernie, czy może być po prostu do 36 kg na parę (np. jedna 10kg, druga 26kg)?
  • Wydawało mi się że wszyscy mówią o 20 kg na osobę bagażu jako standardzie, a na biletach lotniczych (Central Wings) mamy 15 kg/os - kto wie czemu? Na biletach nie ma tez nic o bagażu podręcznym - ile on wobec tego może ważyć maksymalnie? Może też nie 5 kg jak standardowo, a mniej???? Ania
  • Słyszałam że wymiary walizki (wysokość, szerokość, głębokość) nie mogą przekroczyć 158cm, czy to prawda??? Martwię się, bo kupiłam już walizkę i łącznie jej wymiary przekraczają te 158cm. CZy to prawda? ****jakie wy macie na wysokość i szerokość walizki?
  • Bardzo proszę o podanie jakie ograniczenia obecnie istnieją w stosunku do bagażu podręcznego zabieranego na pokład i jak są przestrzegane w czarterach kierunek unijny. Czy można zabrać tylko szczoteczkę do zębów w foliowej torebce czy np podreczną torbę ze sprzętem foto i jakieś napoje. Pozdrawiam i dziekuję za odpowiedzi.
  • Może ktoś się orientuje ile dopłaca się za nadbagaż i czy jest to tak ostro przestrzegane? No i czy torbę osobistą też ważą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się