Forum Turystyka Europa Turcja
ZMIEŃ
      wag

wag

(9 wyników)
    • Mam pytanie do osób które w ostatnim czsie leciały Sun Express - czy mozliwe jest aby 2 osoby miały jeden bagaż o wadze np. 28 kilogramow. Generalnie dopuszczalne jest 20 kg na osobę natomiast z info TUI wynika że niedopuszczalne jest kumulowanie bagażu - tj. gdy 2 turystów pakuje się do 1 walizki i waży ona więcej niż dopuszczalny bagaż na 1 osobę. TUI pisze że tylko Centralwings dopuszcza kumulowanie o ile walizka nie przekracza 32 kilogramów. Proszę osoby które leciały w ty...
    • Czy ktoś może leciał liniami enter air i zabierał wózek dziecięcy? interesuje mnie jak jest w praktyce czy jego waga wlicza się do limitu bagażu rejestrowanego?
    • Hej, Tak sobie pobuszowałam po internecie i znalazłam rozbieżne informjacje na temat wymiaru bagażu podręcznego (kabinowego) /wszystkie wymiary oczywiście w cm/ -45 x 35 x 16 -56 x 45 x 20 -55 x 40 x 20 -łączne wymiary bagażu nie powinny przekraczać 115 cm (IATA) Jak widac wymiary różnią się czasem nawet 10 cm..co nie jest moim zdaniem bez znaczenia . A ja nie chciałabym sie zdziwić przy odprawie ;)))))..Skąd zatem te róznice? Czy wynikają one z indywidulanych decyzji danych l...
    • Zaczynam sie pakowac, jutro wylot, i teraz mam dylemat, czy moge miec na mnie i meza walizke 40 kg ? czy musze miec 2 osobne po 20 kg ? i mamy 2 dzieci 3,5 i 2 latka ? na starsza moge wziasc tez 20 kg? moge nas wszytskich spakowac do 2 walizek? lecimy pierwszy raz jestem zielona , dziekuje za pomoc.
    • Witam, wiem tematy podobne były, ale już ludzie wracają a ja wyjeżdżam stąd pytanie: "Czy był ktoś z wózkiem w Turcji? gdzie go przewoził w samolocie i czy był na jakiś wycieczkach okolicznych z tym wózkiem? " wielkie dzięki za info.
    • Słyszałam że wymiary walizki (wysokość, szerokość, głębokość) nie mogą przekroczyć 158cm, czy to prawda??? Martwię się, bo kupiłam już walizkę i łącznie jej wymiary przekraczają te 158cm.
    • Na osobę można 20 kg. Czyli oznacza to że mogę mieć 1 bagaż o łącznej masie 40 kg? Czy też muszą być dwa oddzielne bagaże?
    • jak to jest wreszcie z tymi bagażami. Na dwie osoby do 20kg? i jak mam stary paszport ale ważny to oczywiście wjadę nie?
    • Jade w czerwcu z rodzinka do Alani.Słyszałam że Turcja słynie ze smakowitej chałwy.Może ktoś mi poradzi gdzie mogę kupić najsmaczniejszą?Ale wiecie taką tradycyjną a nie jak kiedyś w Polsce np.wyrób czekalodopodobn.Może porównanie nie zbyt trafne ale nic innego nie przyszło mi do głowy. Za info serdeczne dzieki Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się