Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      wietnam

wietnam

(11 wyników)
    • Po połechtaniu naszych polityków ustawieniem ich w jednym rzędzie z Chinami, Indiami i Niemcami ci powinni zareagować bez zwłoki. W końcu to nie oni będą najpierw ginąć, a potem zwiewać z Afganistanu, nie oni też za to zapłacą. Ba, oni nawet zarobią na wykładach w USA.
    • A co na to Wielki Obronca Uciesnionch Minister Sikorski? wiem wiem nie od niegoto zalezy a kto rzadzi w MSWiA przecierz o jest niedopuszczalne ci ludzie kiedys wystapia o odszkodowania i je otrzymaja! trybunal w Srasburgu zadba o to ale dlaczego mamy pozwolic na to by znow jakis niedorobiony urzednik podejmowal zle decyzje niezgodne z umowami miedzynarodowymi przecierz to nieuk skonczony dlaczego on jeszcze pracuje ?
    • Niech żyje wolny Wietnam!
    • Ja mam taką propozycję - wojna w Afganistanie za bardzo przypomina wojnę w Wietnamie, zróbmy coś i wyjdźmy z niej ...
    • "Amerykanie otoczyli domostwo i wezwali mieszkańców, by wyszli z podniesionymi rękami. Wtedy w ich kierunku posypały się strzały. - Nasi żołnierze użyli broni, a w wyniku strzelaniny pięciu partyzantów zginęło - ogłosiło amerykańskie dowództwo." Dla mnie to żadna nowość! Jeśli się prześledzi historię zachowania wszystkich okupantów (Francuzi w Wietnamie i Algierii, Amerykanie w Wietnamie, Niemcy w całej Europie), to stałą cechą ich zachowań był/jest terror wobec ludności cywilnej, ...
    • Partyzanci przenikną do miast o ile już ich tam nie ma i trzeba będzie wracac do domu. Powtórka z Sajgonu.
    • Zbrodnie Czerwonych Khmerów to też światowe dziedzictwo przodującego ustroju. Czy ktoś kiedyś pododawał wszystkie ofiary komunizmu ma całym świecie: w Polsce, Rosji, Słowacji, Czechach, Węgrzech, Jugosławii, Bułgarii, Rumunii, Albanii, Hiszpanii, NRD, Chinach, na Kubie, w Wietnamie, Korei,...
    • Dobrze piszesz Olek ! John Kerry byl jednym ze zdrajcow, ktorzy walnie przyczynili sie do kleski.
    • "My jesteśmy tylko wykonawcami" Brzmi znajomo...
    • Znowu mamy holocaust we wrocławiu? Bo jak nazwać zamurowanie żywcem obywatela w jego mieszkaniu przez POsła ministra Zdrojewskiego i utrzymywanie przez Dutkiiewicza pikanterii dodaje to że Adamski z Blujem POsłom i Senatorom piszą jakoby to obywatel sam dokonał na sobie samowoli budowlanej. Tylko patrzec jak POsłowie i SENatorzy uchwalą , że ziemia jest płaska
    • Teraz odkryto, że ta razelocja "no fly zone" pęka w szwach? O conajmniej dwa tygodnie za późno. Od dawna jest to parodia. katar to figurant, za jakieś korzyści obiecane przez Camerona i Sarkozy'ego dostarcza ( łamiąc rezolucje ONZ! ) broń do Libii. Bombardowania Trypolisu i nie tylo, ostrzał z okrętów, wysyłanie agentów, uznawanie rządu watażków pod przywództwem szefa bezpieki Kaddafiego (!) dostarczanie broni i informacji wywiadowczych. To jest ta "no fly zone". Kpina i parodia. Tu chodzi o...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się