wietnam

(6 wyników)
  • Witam pare przydatnych informacji z podrozowania po Wietnamie: a) lot - najtaniej bedzie przez emiraty, kuwejt, arabie saudyjska b) podrozowanie po Wietnamie predkosc podrozna - 40 km/h nawet autobusem czy taksowka motorynka - mozna wszedzie pozyczyc, najlepiej z automatycznymi biegami (trzeba mowic, ze chodzi o automatic) - koszt ok 12 usd/dzien - kaski wliczone samochod - tylko z kierowca, inaczej sie nie da autobus - genialna i tania instytucja "open bus ticket" np www.sinhca...
  • Wietnam(4)

Witam, Jade za 3 tyg do Wietnamu. Trasa północ-południe i pozniej poludnie polnoc strana zachodnia (mam 3 tyg) i zastanawiam sie czy dam rade jesli nie to wroce z Sajgonu do Hanoi samolotem. Chce omijac miejsca turystyczne wiec moze od razu pojade granica zachodnia chociaz posiedzial bym rowniez na plazy. Jesli chodzi o malarie to bylem u lekarza i takie tabletki mi przepisal. Nie sa one dopuszczone do ogrotu na terenie RP wiec trzeba zalatwiac sprowadzenie w Ministerstwie Zd...
  • Czy ktos z was byl moze w Wietnamie? Mnie najbardziej interesowaloby czy mozna wybrac sie tam na jakis trekking w gory - nigdzie nie moge znalezc informacji na ten temat...bede wdzieczna za wszystkie informacje. A moze ktos zna jakies linki do ciekawych stron na ten temat?
  • Wietnam(7)

Czesc intensywnie poszukuje informacji na temat Delty Mekongu - planuje przelot do Ho Chi Mingh, wynajecie samochodu i ok 2 tygodnie w tym rejonie. Tylko jak wynajac tam samochod bez kierowcy??? Skonczy sie na rowerze, a tam temperatury okropne, nie lubie pedalowac jak zar sie leje z nieba... Pomocy! Marzena
  • Czesc za miesiac wybieram sie z kumpela do Pol. Wietnamu oraz Laos. Zamierzamy poruszac sie czesciowo pociagami, ale w niektore miejsca zeby nieco przyspieszyc podroz zamierzamy dostac sie wypozyczonym samochodem i tu pojawia sie moje pytanie: czy mozna przekroczyc granice wypozyczonym w Wietnamie samochodem? Bede wdzieczna za wszelkie info.
  • Wybieramy sie w 2 os do Laosu Tajlandii Wietnamu (taka jest wstepna trasa) czas 3 tyg. start 10 sierpnia 2005. Jesli ktos chce dołączyc mamy 2 bilety dodatkowo zarezerwowane. A do tych którzy byli kieruję prośbę aby dali kilka wskazowek i dobrych rad. np, czy mozliwe jest przeplyniecie z Sajgonu do BKK czy tez musimy jechac droga ladawa? Poza tym ile sie czeka i ile kosztuje wiza do Laosu w Vientiane (bo w PL dostalismy tylko jednokrotnego wjazdu i podobno innych nie ma). Bede w...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się