wole

(4 wyniki)
  • Pani doktor, proszę mnie utwierdzić lub nie w przekonaniu, że tylko po wynikach TSH(w normie), USG i biopsji można stwierdzić, że wole guzkowe jest obojętne. Czy gdyby to było wole guzkowe toksyczne, to TSH byłoby obniżone ? A może ktoś inny wie jak to rozróżnić, jeśli nie ma konkretnych zewnętrzych objawów wola.
  • chcialabym podyskutować na temat wizyt u ginekologa. Czy i dlaczego kobiety boją się tych wizyt? Może jest tak, że mają złe doświadczenia (ból, niemiły albo obleśny lekarz), może człowiek, do którego trafiły nie był specjalistą w swojej dziedzinie. Czy pójście do ginekologa jest nadal wstydliwą koniecznością? Tak swoją drogą czy kobiety wolą chodzić do kobiet czy do mężczyzn ginekologów? Może zdarzylo się wam coś co was zaniepokoiło lub sprawiło, że niechętnie chodzicie do gineko...
  • Witam! Czytam wątki na forum jestem pełna podziwu dla Twojej wiedzy. W związku z tym mam jedno pytanie: lekarz dermatolog przepisał mi krem Acne Derm na krostki, jednocześnie stosuję tabletki antykoncepcyjne. Czy ta maść może mieć jakiś wpływ na działanie tabletek?? Czytałam już o lekach stosowanych zewnętrznie które obniżają skuteczność doustnej antykoncepcji, więc wolę się upewnić. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Serdecznie pozdrawiam :)
  • Slyszalam ze nie wolno stosowac tamponow,jesli ma sie nadzerke.Czy to prawda??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się