Dodaj do ulubionych

nadżerka a tampony

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.05.05, 22:50
Slyszalam ze nie wolno stosowac tamponow,jesli ma sie nadzerke.Czy to prawda??
Obserwuj wątek
    • edytka73 Re: nadżerka a tampony 27.05.05, 23:04
      Tak, to prawda. Tampon, jakby nie było, ciało obce i ocierające (mimo tych
      cudownych powłok i aloesów), co dodatkowo podraznia i tak już chorą śluzówkę
      szyjki macicy.
      Zresztą jest opinia, że używanie tamponów może prowadzić do powstawania
      nadżerek.
      • Gość: Monia Re: nadżerka a tampony IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.05.05, 23:11
        moze ale nie musi.
        jesli mam wybierac miedzy wygoda stosowania tamponow i nadzerka raz na 10 lat a
        mocowaniem sie z podpaskami co miesiac to chyba wole to pierwsze.
        • Gość: Aleks Re: nadżerka a tampony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 00:57
          Moja ginekolog tez nie jest zwolenniczka tamponow.I moze sprzyjac
          nadzerkom.Monia, to tez zalezy.Raz na 10to ok,ale sa osoby,ktore sa na to
          podatne.Wtedy moze lepiej nie ryzykowac? Choc ja zdecydowanie wole tampony sad
    • Gość: ags Re: nadżerka a tampony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 17:16
      tylko raz użyłam tamponu i nigdy już tego nie zrobię, choć latem to jest b.
      uciążliwe. Po tamponie dostałam czegoś w rodzaju wysypki, oprzyszczki(nie wiem)
      i niesamowicie bolało. Mam nadżerkę i teraz zastanawiam się czy to może być
      przez to.

Stwierdzam, że są kobietki i kobietki. Każda inna.
    • paulinab108 a po wyleczeniu?? 29.05.05, 21:00
      mnie wrescie sie udalo zaleczyc nadzerke. Czy teraz moge juz uzywac normalnie
      tamponow,bo przez ostatnio pol roku ich nie urzywalam.Co Wam mowili lekarze na
      ten temat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka