Forum eDziecko Ciąża i poród Niepłodność
ZMIEŃ
      zaburzenia hormonalne

zaburzenia hormonalne

(6 wyników)
    • [u]Bardzo Gorąco proszę o waszą opinię, pomoc.[/u] Zacznę może od tego,że 6 lat temu zostałam mamą i nie miałam wcześniej żadnych zaburzeń hormonalnych a od 3 lat staram się o drugie dziecko i nie mogę zajść w ciążę. Krwawienie miesiączkowe u mnie nie występuje, dopiero po plastrach hormonalnych Fem 7 i luteinie krwawienie występowało przez 6 m-c. Teraz nie stosuje żadnych hormonów i znów cyklu miesiączkowego u mnie nie ma. Co mam robić ? Proszę o pomoc ? Czy jest jeszcze jakaś szansa za...
    • Witam, może przedstawię swój problem: otóż od jakiegoś czasu odczuwam lekkie zawirowania w głowie, jakbym była na "rauszu", do tego dochodzi pisk w uszach i szum, lekkie pobolewania głowy. Taki stan trwa cały czas. Miałam robione wstępne badania hormonalne. Podstawowe badanie jakim jest prolaktyna wynosi 14, więc jest idealna ale po obciążeniu już 122 (czyli 9 razy podwyżoszona). Moim problemem jest niski progesteron (w drugiej fazie tylko 0,68), a wysoki testosteron. ADHE-S jest...
    • Witam.. Pisze do was dziewczynki bo mam problem z piersiami i mdlosciami...Mimo iz jestem swiezo po @. Ale bardzo skapej i bardzo krotkiej 2 dni lekkeigo krwawienia reszta to plamienie..Nie wiem co myslec..Oczywiscie liczylam na zafasolkowanie bo testy owulacyjne wyszly pozytywne. Owulacja 20 dc.Test ciazowy w 10 dc negatywny w 34 dc negatywny. Do miesiaczki bralam luteine dopochwowa.Cykle 35-36 dziwna miesiaczka zaczela sie w 35 dc. Piersi po niej bola bardziej mdlosci silnie...
    • Nie wiem co mam robić. Od 50 dni nie mam @@@. Robiłam dwa testy około 30dc niestety jedna kreska. Przed 30 dc miałam silne opławy a nastepnie coraz mniejsze aż teraz od wczoraj znowusz sie pojawiły.Mój lekarz bedzie dopiero 20/04/05. Czy jak nie było miesiaczki to może być kolejna owulacja ?? Jak myslicie co może być przyczyną.Prolaktyne mam juz w normie hogata
    • Dziewczyny, od pol roku biore tabletki antykoncepcyjne. Chce je w tym miesiacu odstawic i rozpoczac starania o drugie dziecko. Ile m-cy powinnam odczekac po odstawieniu tabletek z proba zajscia w ciaze aby zminimalizowac ryzyko ciazy mnogiej? (gdzies czytalam, ze starajac sie o dziecko bezposrednio po odstawieniu tabletek wzrasta prawdopodobienstwo ciazy mnogiej) Dziekuje za informacje.
    • Nie jestem nastolatką i o tym jak zostać mamą wydawało mi się że wiem b.dużo. Ale chyba jednak nie. Odkilku m-cy nie biorę pigułek i nie sypiam z facetami. Miałam mały incydent ale on sończył się tylko na wspólnym spaniu w jednym łóżku bez sexu. Po tym zdażeniu miałąm miesiączkę ale następna ,teraz spóźnia mi się okres o 14 dni. Boję się może byłam pijana i nie pamiętam -może był sex, a może coś dzieje się z moim organizmem. Po tym zdarzeniu zaczełam analizować moje cykle i zauważ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się