Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      zanik

zanik

(4 wyniki)
    • prosba do chorych,ktorzy maja te zaniki jak i wszelkie inne zaniki miesni,o krotki opis kiedy do nich doszlo jak sie zaczynaly i czy jest ktos komu miesnie zaczely znikac w trakcie dlugiej antybiotykoterapii.Dzieki wszystkim ktorzy sie odezwa.
    • Mam osobę znajomą, która strasznie panikuje, że jest poważnie chora, bo coś sie dzieje z jej językiem i wygląda to jak jego zanik. tzn. ona tak twierdzi, bo ja tej osoby nie widziałam juz dawno "na żywo". a ona własnie wymysliła sobie własnie SLA, bo oprócz tego języka, drżą jej wszystkie mięśnie i są wiotkie, jak to określiła. ja tak naprawde nie wiem, jak wygląda język osoby chorej na SLA, bo nawet "zdrowe" języki wygladają bardzo róznie, nie są symetryczne, maja rózne bruzdy ...
    • Dzisiaj odebralam wynik MRI i jest tak napisane : zaniki korowe z poszerzeniem przestrzeni plynowych nad platami czolowymi i ciemieniowymi . Siedem lat temu mialam tylko "niewielkie zaniki korowe ". zastanawiam sie czy to wlasnie borelia niszczy te kore . Czy moze ktos cos na temat napisac ? Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się