zanik

(9 wyników)
  • Witam. Chciałam się pochwalić postępami w zanikaniu naszego naczyniaka. W ostatni piątek byłam z moją córcią na kontrolnej wizycie u Pana dr. Przemysława Wolaka ( świetny lekarz - polecam) i usłyszałam to o czym bałam się marzyć. Mianowicie Pan doktor stwierdził,że naczyniak od strony ucha już się ładnie wchłania pojawiła się na nim ogromna biała plama, która zaczyna za sobą "ciągnąć" proces zamykania kolejnych naczyń. Mam również nadzieję, że obędzie się bez przeszczepu skóry po całkow...
  • jesli ktos chce zobaczyc zeby poprawic sobie humor ze naczyniak sie wchlonie moge przeslac zdjecie jak u prawie 5 letniej alicji teraz wyglada
  • Witamy serdecznie. Panie Doktorze jestesmy rodzicami 5 miesiecznego Bartoszka, ktory urodzil sie w Corku w Irlandii. Synek ma na lewej raczce znamiona, ktore byly juz widoczne w momencie urodzenia. Mialy wowczas czerwony kolor i byly plaskie. W chwili obecnej sa one krwistoczerwone, wypukle, o wyraznie zarysowanych konturach, wnetrze zas posiada jasniejsze miejsca,pod ktorymi jednak widac, iz tez znajduje sie krew tylko glebiej w skorze.Znamiona te sa zawsze bardzo gorace. W dotyku ...
  • Dlaczego właściwie laserowe zabiegi są lepsze od usunięcia chirurgicznego? Czy chodzi tu o zamknięcie naczynka (ale skoro naczyniak już nie rośnie to chyba jest zamknięte), czy o coś innego? Moze nie ma sensu kilkakrotnie męczyć dziecka tymi zabiegami, skoro mozna raz usunąć chirurgicznie? Panie Doktorze, moze mi Pan odpowiedzieć? Chodzi mi głównie o przypadek Natalki. Strasznie boję się tych narkoz i dlatego tak długo zwlekam z decyzją, a chciałabym się do lata zdecydować na usun...
  • Witam ponownie. Mam do Pana doktora pytanie: czy naczyniak, który się wchłania tak jak u mojej Madzi najpierw się spłaszczy? ( jest wypukły < katalog- naczyniak Madzi> ) czy najpierw się przejaśni? Nasz naczyniak chyba zaczął się wchłaniać, tak jak pisałam ostatnio zmniejszył się o 1,5 cm a teraz widzę, żę zaczerwienienie tak pięknie się przejaśnia i wygląda jak mapa drogowa z nitkami komunikacyjnymi w kolorze skóry. Martwi mnie tylko ta jego wypukłość.Oczywiście jak zwykl...
  • Witam! Moja córeczka Agatka ma 15 miesięcy. Od pierwszego tygodnia życia ma naczyniaka jamistego na prawym ramieniu.Pocztkowo niewielki, bardzo szybko jednak rósł. Teraz jest bardzo duży bo ma ok.4,5 cm na 4,5 cm, jest bardzo wypukły i ciepły. W czwartym miesiącu życia Agatka została skierowana przez dermatologa do śniegowania (w Katowicach). Po piatym zabiegu stwierdzono,że dalsze zabiegi nie mają sensu, gdyż działają one jedynie na kolor naczyniaka. Zostaliśmy skierowani do chirurga...
  • Mam takie pytanie- czy można dokładnie określić,że naczyniak sam się wchłonie? I po czym poznać ,że zaczął się wchłaniać.
  • Moja 9 miesięczna córeczka ma naczyniaka jamistego na pleckach. Zaraz po urodzeniu było to niewielkie przebarwienie, dziś przypomina truskawkę i nie wygląda to ciekawie. Jesteśmy po wizycie w Lodzi u prof. Kaszuby, który stwierdził ze naczyniak się wchłonie, przepisał maść, która miała to przyspieszyć -ADMAR. Ja nie widzę żadnych zmian naczyniak nie wchłania się ale i nie rośnie. Czy kiedykolwiek samoistnie zniknie?
  • Hej, opisywałam już nasz naczyniaczkowy problem, ale jeszcze raz go streszczę. U mojej córeczki dość późno, bo w wieku 3 miesięcy pojawiły sie między ustami a noskiem 2 kropeczki, które dośc szybko rosły. PO jakiś 3 tyg pojawiła się niestety tzrecia. To mnie już naprawdę prawie dobiło. Zmiany były malutkie ale jednak rosły. Umówiłam sie z dr Wyrzykowskim na czerwiec i odwiedziłąm ze 4 specjalistów w Warszawie. Ostatnia wizyta w Epi Cetrum- naczyniak jamisty i to raczej z tendencją do ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się