Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      znieczulenie

znieczulenie

(105 wyników)
    • Miałam dzis wymienianą plombę w zębie, zostało mi zrobione znieczulenie przewodowe, mimo tego czułam ból przy wierceniu przez prawie cały czas. Jestem rozczarowana bo za to przeciez płacę, aby nie było bólu. Dopiero po około godzinie zdrętwiał mi policzek i język, jak juz było po wszystkim :( Płakac mi się chce bo teraz nawet nie moge nic zjeść przez ten paraliż wiec co jest nie tak, że to działa z taki mopóźnieniem?
    • Witam czeka mnie znieczulenie w kręgosłup od pasa w dół, trochę się obawiam. Czy są jakieś powikłania po? Słyszałam że boli głowa, a czy boli gdy lekarz wbija igłę... Pomocy świruje i śni mi się to po nocach, koszmarnie boje się zastrzyków. Gdy pytałam o to lekarza to nie mogłam po prostu go słuchać nogi mi dygotały. Mam zabieg za 3tygodnie.
    • Dentystka zapytała mnie czy chce znieczulenie, ja myślałam że to będzie zwykłe borowanie wiec nie chciałam, pomyślałam ze przeżyje te 5minut borowania, lepsze to niz okropny zastrzyk i spuchnięta przez pare godzin buzia. Jak się okazało borowanie trwało z 15 minut i było to leczenie kanałowe.Takiego bólu to ja nigdy nie czułam, chyba poród były mniej bolesny... Myślałam że do leczenia kanałowego zawsze dają znieczulenie i nawet o to nie pytają. Ktoś miał kiedyś leczenie kanałowo bez zniecz...
    • Witam dziewczyny. Jutro będę miała wykonywany zabieg usunięcia polipa macicy. Pani doktor powiedziała mi że mam być w szpitalu na 8.30 i o 13 będę mogła wyjść sobie już do domu. Nie powiedziała mi nic o formie znieczulenia ale sądzę że będzie to tzw krótka narkoza. Chciałem zapytać czy jest ona bezpieczna? Generalnie czy jest bezpieczniejsza od takiej pełnej narkozy czy to nie ma znaczenia?
    • niedługo czeka mnie artroskopia. W zasadzie boję się tylko znieczulenia. Jakie macie doświadczenia w tym temacie?? Czy jest mocno bolesne? Po jakim czasie odzyskuje się czucie? Czy faktycznie nie można wstawać przez 24 godziny?? Znalazłam kliniki, które zaraz po zejściu znieczulenia pozwalają wstawać, nie wolno jedynie dociągać brody do klatki piersiowej. Czy to prawda?
    • Pytanko do osób po gastroskopii :) Czy "opłaca się" brać znieczulenie (narkoza) na czas trwania badania? Przyznam, że boję się badania, tego, że będzie boleć, że nie będę mogła przełknąć tej rurki... W ośrodku gdzie będę mieć to badanie jest możliwość narkozy, choć lekarz mówi, że będzie to trwało tylko kilka minut i że się trochę nie opłaca ;) Ile trwało u was to badanie i czy było bolesne? Wiem, że trochę panikuję ;) Ale w ostatnich miesiącach przechodzę tyle nieprzyjemnych badań, ty...
    • We wtorek będę miała operację z powodu wysiłkowego nietrzymania moczu. Dzisiaj, Lekarz anestezjilog zaproponował mi znieczulenie "lędźwiowe", chyba tak to się nazywa, znaczy od pasa w dół.Miałam juz kilka operacji w życiu i zawsze miałam znieczulenie ogólne, które bardzo dobrze znosiłam.Te znieczulenie które dziś mi zaproponował....przeraża mnie.Zwyczajnie się boję, a jeszcze koleżanka, która miała takie pare m-cy temu, opowiada mi że bardzo źle je zniosła i do dzis boli ją kregosłup.Natomia...
    • czesc mamusie, mam pytanie 9 m-cy temu urodzilam przez cc mojego synka, mialam znieczulenie podpajęczynówkowe i od 2 m-cy mam straszne bóle głowy, wiem ze to moze nie to forum ale są tu mamusie wiec moze ktos mi cos doradzi. bole sa dosc mocne przewaznie kilka dniu z rzedu czy moga to być skutki znieczulenia? a moze zaczynaja sie migreny? czytalam ze po ciazy wiele kobiet zaczyna je miec, jesli ktoras z was ma cos podobnego prosze o rade??
    • czesc.rodzilam 15 maja. mialam znieczulenie zewnatrzoponowe. teraz jak postoje dluzej, to boli mnie wlasnie kregslup w tym miejscu? czy ktos tez tak ma z was?
    • Witam Za dwa tygodnie mam miec histeroskopię ,bede miec usuwanego polipa lub mięśniaka .Czy to znieczulenie dozylne ,ktore mam miec moze powodowac jakies powikłania?Czytałam ze moga byc problemy z oddychaniem w czasie tego znieczulenia. Z anestezjologiem bede rozmawiac w dniu zabiegu wiec troche sie boje. Proszę o informacje na ten temat.A moze zastosowac znieczulenie do kregosłupa? Pozdrawiam
    • Witam, mam umowiona wizyte u dentysty - leczenie w znieczuleniu miejscowym, ale jest tez duze prawdopodobienstwo, ze moge byc w ok 4 tyg.ciazy ( 2 tydz. od zaplodnienia). Jak takie znieczulenie ma wplyw na ewentualna cize i mna mnie? pzodrawiam
    • Witajcie Gdzie w Polsce zrobie cystoskopie w znieczuleniu ogolnym lub miejscowym? Najlepiej w Warszawie lub Poznaniu. Jestem z Trojmiasta, tutaj nie znalazlam zadnej kliniki ktora wykonuje ten bolesny zabieg w znieczuleniu.
    • i proste operacje też bez znieczulenia. Myślałam, że tylko mężczyźni mogą wymyślić coś tak okropnego i nieludzkiego, ale niestety jak widać na załączonym obrazku -kobiety też. Pierwsze dziecko urodziłam bez znieczulenia nie mogłam się ruszać przez 2 tygodnie. Nie chciałam więcej dzieci, ale wpadłam. Przy drugim powiedziałam-znieczulenie!!!!!!!!!!!!! I to był piękny, szybki poród, szybko zaczełam cieszyć się macierzyństwem. Znieczulenie powinno być podawane każdej kobiecie!!!
    • Czy to prawda że po porodzie zszywają kobiecie krocze bez znieczulenia? Dziewczyny jak ja mam się nie bać porodu...jestem potwornie nastraszona przez koleżanki które rodziły:/ Niewiem kiedy ja się zdecyduję na dziecko...
    • witam, 4 mce temu urodzilam dziecko, porod odbyl sie ze znieczuleniem zewnatrzoponowym, ok dwa-trzy tyg po porodzie dokuczal mi silny bol plecow najczesciej przy chodzeniu, ale tez podczas lezenia. w tej chwili bol jest ciagle odczuwalny , w okolicach miejsca gdzie zostalam znieczulona, nie jest to na pewno bol ze zmeczenia. jakie moga byc powiklania tego znieczulenia, czy w ogole te bole moga tego dotyczyc? czy i do jakiego lekarza powinnam sie udac? bardzo prosze o pomoc i z g...
    • Witam, Jak sądzicie - czy ciąża wyklucza znieczulenie u dentysty? Pytam na razie teoretycznie, bo projekt ciąża w fazie realizacji, ale nie mogę wykluczyć, że już jako ciężarówka będę musiała iść do dentysty (przegląd, kontrola tego, co leczę przed ciążą etc). Będę wdzięczna za odpowiedzi. Ola
    • Kobietę podczas tych badan, zabiegów?? Kolposkopie mam miec robioną w znieczul. ogólnym, gdyz przy tym będa pobierane wycinki z szyjki)i mam pytanie ile to trwa tak orientacyjnie? Drugie pytanie dot. zabiegu konizacji szyjki macicy- ile trwa taki zabieg czy III gr cytologii oraz Wirus HPV CIN I i dysplazja niskiego stopnia ZAWSZE są wskazaniem do konizacji i jak dlugo przebywa się w szpitalu? Z góry DZIEKUJE!
    • Wizyty u dentysty były dla mnie od zawsze strasznym przeżyciem. Bałam się i już. I nadal tak mam. Stąd moje pytanie. Czy u każdego dentysty można dostac znieczulenie? U tych, do ktorych idzie się prywatnie to na pewno (tak mi się wydaje), a jak jest u tych, do ktorych idziemy bezpłatnie, bo mają podpisaną umowę z NFZ? Za takie znieczulenie na pewno trzeba dodatkowo zapłacic, ale czy mjożna je dostac u każdego? I jeszcez jedno. Czy takie znieczulnie naprawdę cos daje? CZy mniej bol...
    • Mam do wyrwania ząb. Jedno jest pewen -zrobię to na znieczuleniu, ale martwię się czy ten zastrzyk znieczulający nie będzie miał jakiegoś złego wpływu na działanie tabletek antykoncepcyjnych, które przyjmuje. Jak sądzicie? Z góry dziekuję i pozdrawiam.
    • Czesc kobitki... jesatem w ciazy i chcialabym rodzic w znieczuleniu miejscowym.. mozecie mi powiedziec jak to sie odbywa.. i czy rzeczywiscie to znieczulenie tak rewelacyjnie dziala? czy orientujecie sie gdzie w trojmiescie mozna tak rodzic.. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się