Forum Zdrowie Ortodoncja
ZMIEŃ
      znieczulenie

znieczulenie

(13 wyniki)
    • czy ktos z Was był znieczulany przy zdejmowaniu hyrax'a?
    • mam ósemkę, ktora nie 'wyszła' jeszcze z dziąsła. musze ją usunąc, ponieważ rośnie krzywo. ortodonta skierowal mnie do chirurga. juz jestem umowiona. zastanawiam sie jak bedzie wygladal tez zabieg i czy dlugo po nim, bede miala jakies problemy z wygladem twarzy i jedzeniem. z gory dziekuje za odpowiedz
    • Czeka mnie leczenie kanalowe w dwoch 6 na dole (mam 13l). Bardzo sie boje. Wczesniej pytalam o usuwanie zebow i uspokoilam sie bo kazdy napisal ze to nic nie boli ale nie wiem jak jest z leczeniem kanalowym. Ile trwa? Na czym dokladniej polega i czy najwazniejsze: boli????? Licze ze mi pomozecie :):)
    • Jak bylo z tym u Was? Gdzies czytalam ze mozna wyrwac na raz 2 ósemki, a dzis bylam u chirurga i stwierdzil ze 2 moze mi wyrwac ale pod znieczuleniem ogólnym... W innym przypadku nie ma takiej opcji, bo przy podwojnym znieczuleniu moge sie udławić językiem. Co o tym myslicie? Mial ktos wyrywane 2 ósemki za jednym razem? Nie mam ochoty za bardzo chodzic 4 razy na wyrywanie zeba... Buuuu...czego to sie nie robi dla ładnego usmiechu buuuu ;)
    • Mam pytanie, ile jednorazowo zębów można wyrwać? Aby założyć aparat mam wytypowane 4 zęby do usunięcia, dwa na górze i dwa na dole... czy mogę usunąć wszystkie 4 naraz w narkozie? Z góry dziękuję za odpowiedź, Ania
    • Mam do Was wielką prośbę. Powiedzcie mi, czy bardzo boli wyrywanie ósemek ?? Dokładnie chodzi mi o chirurgiczne usuwanie.Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam !
    • Co to znaczy ze korzen sie ustabilizowal i zab,ktory utknal, sam nie zejdzie,.Bardzo dziekuje za odpowiedz.
    • Jak wszystko pójdzie gładko, prawdopodobnie za miesiąc będę już "odrutowana" i tym samym dołączę do Szanownego Grona Właścicieli Aparatów. Został mi ostatni miesiąc i zastanawiam się, jak go rozplanować, żeby ze wszystkim zdążyć. Po 1) jutro mam wizytę u orto, podczas której zaplanuje leczenie. 2) Muszę jeszcze zrobić wycisk czy odcisk(może też jutro się da?). Muszę wyleczyć 2 zęby. 3) Muszę wyrwać dwie czwórki. Jak rozłożyć to sobie czasowo? O czwórkach myślałam, żeby jedną ...
    • A WIEC MOJA ORTODONTKA POSTANOWILA USUNAC MI TRZY ZABKI PRAWA GORNA 6 I DWIE DOLNE 5 O SAME DZIURY NIEBOJE SIE ZE BEDA WIDOCZNE BO TO PESTKA PRZY TYM JAK SIE OKROPNIE BOJE BÓLU PRZY RWANIU ZEBOW NIEMOGE SPAC PROSZE PISZCIE JAK TO BYŁO Z WAMI CZY BOLAŁO ITD TYLKO SZCZERZE :*:*:*:*: POZDRAWIAM
    • panicznie się tego boje:/ moze znacie jakiegos stomatologa co uzywa jakiegos EXTRA znieczulenia? dzięki.
    • wlasnie godzinke temu usunela pierwsza z trzech 4ek.moge najszerzej powiedziec ze w znieczuleniu nic a nic nie boli.po 2 godzinach moge juz jesc a po pol godz. pic ile mi sie podoba;)cdn
    • Dzis ide wyrwac do aparatu dwa gorne zeby (martwa 5 i 4 z odslonieta szyjka). Do tego wszystkiego wczoraj bolala mnie siodemka i wypatrzylam sobie tam dziure, ktorej jeszcze kilka dni temu na pewno nie bylo. Troche mnie to wszystko przeraza. Pocieszcie mnie, ze wyrywanie nie boli, siodemke sie szybko wyleczy, a aparat zrobi mi holywoodzki usmiech;)
    • Strasznie sie boje a wiem ze mnie to czeka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się