znieczulenie

(4 wyniki)
  • 15,06 mam skierowanie z synkiem do szpitala w Dziekanowie Leśnym na cystografię, lekarz dr Gruchalski powiedział, że jest to badanie wykonywane bez znieczulenia. Czy w innych placówka (może za pieniądze) przeprowadzają to badanie ze znieczuleniem? Czy może podac wcześniej dziecku środki uspokajające?
  • proszę podzielcie się doświadczeniem i uwagami dot. tego zabiegu. Jesteśmy zapisani na początek listopada. Córa będzie wtedy miała 9,5 miesiąca. Mamy być o 6:30 w szpitalu, zabieg ma trwać ok. 10 min, znieczulenie dożylnie, wychodzimy następnego dnia. Na trzy dni przed mamy podać Augmentin. Córa ma być na czczo. Czy wiecie ile godzin przed ma nie jeść? jak Wasze dzieci zareagowały na takie niejedzenie? czy jest coś jeszcze o czym warto wiedzieć przed i po? albo o co należy jeszcze zapy...
  • 15 października idziemy na cystografię. Po ostatnim cewnikowaniu mała doznała szoku. Słyszałam, że znieczleń się nie praktykuje, bo dziecko musi współpracować i sikać lub nie. Czy ktoś spotkał sie ze znieczuleniem podczas tego okropnego badania? Czy dziecko musi siusiać z cewnikiem wenątrz, czy po napełnieniu pęcherza jest on wyjmowany?
  • nawet nie wiecie jak sie cieszymy, nie ma odplywow!!!hura!!! zabieg przeszedl bez bolu, miki byl bardzo grzeczny, troche skrzywil sie na cewnik i plakal przy sisusianiu - pewno szczypalo ale byl naprawde dzielny obsluga super, profesjonalna, delikatna nie taki diabel straszny nie martwcie sie bedziemy was odwiedzac, problem z coli (juz teraz wiem, ze to napletek nie refluks) pewno powroci, ale sprawa jest jasna pozdrawiamy i dziekujemy za kciuki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się