Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      znieczulenie

znieczulenie

(3 wyniki)
    • niedawno dowiedziałam się, że moje migreny (tak to nazwę, bo nie wiem co to jest) mogą być wywołane tym ,że miałam cesarkę w znieczuleniu dokręgowym, podobno po takim znieczuleniu przez ileś tam godzin (?) nie wolno podnosić głowy, ja podniosłam, bo mi się kroplówka lała zamiast kapać. Możliwe?
    • Sluchajcie, to straszne. Bodzcem do migreny moze byc takze wizyta u stomatologa (a moze nie tyle sama wizyta, co znieczulenie..) Niestety nie znam nazwy tego znieczulenia-sa rozne. Takze moze lepiej na poczatku uprzedzac stomatologa, ze miewa sie migreny...
    • Jedna z uczestniczek USA forum postanowila poddac sie zabiegowi "epidural" - nie znalazlam tlumaczenia - jest to zabieg polegajacy na wbiciu igly w kregoslup, stosuje sie go czesto przy porodzie. Przez tego typu zastrzyk zostana jej podane dwa rozne lekarstwa, jeden corticosteroid, drugi Marcaine -lek znieczulajacy. Lekarka ktora wykonuje te zabiegi twierdzi ze kilku z jej pacjentow pomoglo to na migrene, ale nie ma gwarancji ze pomoze kazdemu. Chetnie pddalabym sie czemus takiemu....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się