znieczulenie

(63 wyniki)
  • Witam Drogie Koleżanki Będę niebawem musiała zrobić hsg i z tego co wiem to to badanie jest niestety bolące.Może będziecie wiedziały czy to badanie można zrobić pod znieczuleniem miejscowym. Dodam tylko , że miałam już sprawdzane jajowody na drożność ale podczas laparoskopii, więc wiadomo nic nie czułam a wynik wyszedł bardzo dobry. Lekarz u którego teraz się leczę stwierdził, że trzeba będzie powtórzyć to badanie dla pewności.
  • Witam, bardzo proszę wszystkie dziewczyny, które przeszły przez badanie histeroskopii w znieczuleniu miejscowym okołoszyjkowym, o opis tego badania. Czy jest bolesne?
  • Właśnie jakie macie doświadczenie - czy lepiej w znieczuleniu czy bez.Jestem spod Warszawy, dowiedziałam się że w Centrum Damian robią w znieczuleniu ogólnym - koszt 800 zł, sporo, ale z drugiej strony słyszłam że badanie jest bardzo bolesne.
  • dziewczyny, w Invimedzie moja lekarka kazala mi zrobic HSG, mowi, ze teraz robia w znieczuleniu calkowitym w Damianie i to kosztuje 850zl!!. Czy bez znieczulenia wytrzymam bol, czy bardzo boli, powiedzcie prosze. Ps. jestem bardzo wrazliwa na bol. dzieki za odp.
  • Teraz drugi watek: W przyszly wtorek bede miala robione badanie droznosci jajowodow na kase chorych(hsg).Lekarz wspomnial, ze bede miala podane znieczulenie , ale i tak bede czula lekki bol.Ponadto kazal mi sie zglosic do szpitala z samego rana na czczo. Tylko juz sama nie wiem, czy rzeczywiscie bedzie to znieczulenie dozylne, czy po prostu podadza mi leki przeciwbolowe? Czy ktoras z Was moze mi pomoc?
  • zapisałam się do św zofii na hsg. kiedy poprosić o znieczulenie i jakie? mam małą tolerancję na ból. przy dużym bólu mdleję.
  • moze wiecie gdzie wykonuja w krotkim dozylnym???macie jakies doswiadczenia?jak dlugo oczekuje sie na termin?pozdrawiam
  • Dziewczyny, będę musiała przystąpić do tego badania i muszę wybrać gdzie. Jestem bladozielona ze strachu (no niestety - ja z tych bardziej płochliwych ...:( Nie mam jednak ochoty wydawać 1000zł na badanie w narkozie (jak w Damianie, Invimedzie, itd.), ale jakimś znieczuleniem nie pogardzę :) Na razie znalazłam na stronie Św. Zofii - za 300 zł ze znieczuleniem. Któraś z Was tam robiła? Znieczulenie coś dało? A może gdzieś jeszcze można w W-wie ze znieczuleniem? Czy wykonują np. na Szas...
  • Witam, staramy się od roku bezskutecznie mieć dziecko. Miałam problemy z wysoką prolaktyną ale pomógł mi bromergon. Progesteron też za niski. Cykle mam owulacyjne 28-30 dniowe. Ostatnie trzy miesiące byłam na Clo i Lutenylu ale nic nie zaskoczyło. Pęcherzyki są , pękają jest owulacja, męża nasienie ok a tu co miesiąc klapa........ Od maja przygotowywałam się psychicznie do HSG-jestem straszną panikarą. Po kolejnym nieudanym cyklu postanowiłm zbadać drożność jajowodów, gdyż uznał...
  • Witam, w przyszłym tygodniu czeka mnie hsg. Jak najlepiej przygotować organizm, czy należy iść naczczo? Będę miała zabieg na NFZ czy wiecie może, czy w ramach ubezpieczenia przysługuje mi znieczulenie? Chciałabym mieć jak nalepsze znieczulenie, jakie macie z tym doświadczenie i co polecacie? Może pytanie wyda się smieszne... ale nie wiem czy w trakcie zabiegu można być ubranym w swoją tunikę czy jak to wygląda w praktyce:) ? Może macie jeszcze jakieś cene wskazówki, bardzo się ...
  • Witam dziewczyny. Mam do Was pytanie. Nie udało mi sie niestety znaleść na forum wątku na temat znieczulenia do zabiegu in vitro. Mam za sobą dwa zabiegi in vitro i wiem jak wygląda znieczulenie ogólne, ale co z tym miejcowym??? Czy któraś z Was miała to znieczulenie?? Lekarz powiedział mi że on jest zwolennikiem znieczulenia miejscowego mówiąc że praktycznie nic sie nie czuje, ale dziś kiedy zadzwoniłam do kliniki pani w recepcji(położna) powiedziała że nigdy by nie podeszłą ...
  • Jestem tu całkiem nowa :-) Zaczynam wspomagane starania o drugie dziecko, bo minęły dwa lata starań i nic. Moja gin na początek zaleciła mi badanie drożności jajowodów - HSG. Dostałam skierowanie do szpitala na Karowej w Warszawie. Dziewczyny, napiszcie proszę, na czym polega to badanie. Gin mówiła, że jest dość bolesne. Jak dokładnie wygląda taka wizyta? Czy trzeba położyć się do szpitala, czy tylko przyjść na zabieg? Czy to bardzo boli? Mniej więcej jak poród? Czy dają jakieś z...
  • Czy ktoś miał i może się podzielić info? Nie wiem jeszcze czy będę miała ale całkiem mozliwe, że lekarz zleci. Poczytałam troche na czym polega. Sprzeczne są opinie, jedni piszą że boli, inni że nie boli, lekarka mówi że jest nieprzyjemne. To jak to w końcu jest?? Boję się po prostu :-/ Chciałabym wiedzieć na co się przygotować, a jak boli to czy nie można znieczulić?? Dzięki.
  • Witajcie W tym tygodniu czeka mnie pierwszy w zyciu zabieg pobrania komorek jajowych a potem transfer zarodkow. Powiedzcie mi prosze czy te zabiegi bola ? Nie chcialabym brac znieczulenia ogolnego tylko miejscowe ale troche sie obawiam czy to da sie wytrzymac - prosze odpowiedzcie Dzieki wielkie magdad5
  • Mam pytanie do dziewczyn, które miały tam HSG. Czy jest w znieczuleniu, czy może za znieczulenie trzeba płacić i jak długo to trwa (samo badanie + procedura). Dodam od siebie, że z zapisaniem się nie ma żadnego prblemu. Dziś zapisałam sie na poczatek marca (termin uzależniony od dnia cyklu) - trzeba mieć ze soba grupe krwi, cytologię, czystośc pochwy i morfologię.
  • Naczytałam się na forum, a jakże... niedlugo czeka mnie badanie drożności (HSG) i ze względu na to co wyczytałam tutaj poprosiłam op rzeprowadzenie zabiegu pod znieczuleniem ogólnym. Ale i tak się stresuję. Ale nie ma wyjścia - dziewczyny, wszystkie badania w normie (poza prolaktynąpo obciążeniu, ale i lekarze z którymi rozmawiałam i dyskusja na forum, upewniła mnie, że akurat to nie ma wpływu i się nie lecz) zarówno moje jak i małża. To ostatnia diagnostyka, ktora nas czeka. Jeśli i tu bę...
  • Właśnie dowiedziałąm sie, ze za kilka dni będę miała przeprowadzoną histeroskopię. Niestety, lekarz nie godzi sie na znieczulenie - bo to "tylko" histeroskopia diagnostyczna. Mam więc pytanie - czy to badanie boli? Czy jest porównywalne z hsg 9przy którym mało nie zeszłam z tego świata)? Podzielcie sie doświadczeniami. Niby mam być na czczo 6 godzin i przygotować sie jak do znieczulenia, gdyby jednak nie dało rady przeprowadzić badania na żywca. Potwornie sie boję. Mam silną poc...
  • Dziewczyny, czy hsg,wiąże sie z pobytem w szpitalu czy wraca sie do domu tego samego dnia? Napiszcie mi błagam co z Waszego punktu widzenia warto wiedziec o tym badaniu i jak sie do niego przygotować.Czy to prawda ze sa 2 rózne metody wykonania tego badania, podobno nowa nie wymaga znieczulenia głupim jasiem i jest mniejsza dawka promieniowania. Jestem zielona w tym temacie a chyba powinnam zrobić
  • Cześć Dziewczyny Jestem pierwszy raz na tym forum. Mam synka 3 latka w ciąże zaszłam bez żadnych problemów. teraz staramy się o drugie dziecko i....to jakiś koszmar:( Staramy się 10 m-c na początku tzn przez pierwsze 5 m-c nie martwiłam się bo myślałam ze jak raz zaszłam to na pewno nie będzie problemu. W 6 cyklu poszłam do lekarza jednego, drugiego...za każdym razem słyszałam - 5 m-c to jeszcze nie problem - cykle mijały i nic. 3 m-c temu poszłam do jeszcze innego gin i ten bardziej ...
  • Dziewczyny czy któras z Was czeka na to badanie? ja sie juz troche boje... bólu swoją drogą ale najbardziej sie boje, zeby wszytsko było wporzadku.. Jestem juz strasznie znerwicowana,ze znowu cos bedzie nie tak... (mam PCO,dwurozna macice, nadzerke, własnie wyleczyłam paciorkowca to znowu mam coli i brak pałeczek kw.mlekowego. Kurcze tak bym chciała zeby sie nam udało.....zeby wkoncu było "z górki" a nie ciągle pod...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się