Dodaj do ulubionych

Jedno - czy dwudniowe wesele? Pomocy!

30.07.09, 19:50
Witam
Postanowiliśmy z moim narzeczonym, że nasze wesle będzie jednodniowe
ale moi rodzice ciągle namawiają nas na dwa dni. Jak myslicie jakich
wesel jest teraz więcej - jednodniowych czy dwudniowych? A jesli
jednodniowe to co zrobić np. w niedzielę dla najbliższych gości?
Proszę o jakieś rady!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sweet_pie Re: Jedno - czy dwudniowe wesele? Pomocy! 30.07.09, 20:26
      hej, my mieliśmy wesele 1 dniowe. Na drugi dzień zrobiliśmy małe
      przyjęcie w domu dla najbliższych. Zamówiliśmy catering i wszystko
      odbyło się w formie szwedzkiego stołu. Wszysycy byli bardzo
      zadowoleni.
      Pozdrawiam
      • anka1883 Re: Jedno - czy dwudniowe wesele? Pomocy! 30.07.09, 21:33
        hej
        ja polecam Ci dwudniowe wesele ponieważ ludzie liczą jednak na dwa dni zabawy to
        po pierwsze a po drugie to jak zaprosisz ludzi w drugi dzień do domu to musisz
        pózniej posprzątać i tak dalej a na sali dopłacasz przykładowo 20 zł i nic cię
        nie obchodzi
        zdecydowanie polecam wesele 2 dniowe sama też wyprawiam dwudniowe :)
        Pozdrawiam
        • panterka85 Re: Jedno - czy dwudniowe wesele? Pomocy! 04.08.09, 14:49
          Ja również polecam Ci wesele 2-dniowe. Sama się na takie zdecydowałam (kwiecień
          2010r.). A to z tego względu, że:
          - z doświadczenia wolę 2-dniowe
          - 1 dzien jest stresujący dla młodych i rodziców i dopiero w drugim dniu jak
          emocje opadaja są w stanie się fajnie zabawić i wyluzować:)
          - mam częśc rodziny dojezdnej i załatwiam im nocleg, w związku z tym musze im na
          następny dzień przynajmniej śniadanie lub raczej obiad zapewnić więc sensowne
          jest zrobienie poprawin na sali bo sama się tym nie przejmuje tylko za to płacę
          i będzie gotowe:)
          Tak więc uważam, że 2-dniowe wesele jest super:)
          • edytka1709 Re: Jedno - czy dwudniowe wesele? Pomocy! 04.08.09, 20:00
            Ja tez robie wesele 2 dniowe a to dlatego,ze zawsze chcielismy 2 dniowe i
            zreszta przekonal nas fakt iz 2 dniowe nie jest duzo drozsze bo doplaca sie
            jakiechs 30zl wiecej.(tylko)
            • beatrice25 Re: Jedno - czy dwudniowe wesele? Pomocy! 06.08.09, 16:51
              My mamy wesele za 3 tygodnie i mamy jednodniowe. My wolimy 1 dzień.
              To się tylko tak wydaje że dopłacisz 20zl od osoby i masz poprawiny,
              a alkohol, ubrania, fryzura, makijaż, noclegi, to też kosztuje i to nie mało, a
              w niedziele można zaprosić najbliższych do domu i miło z nimi spędzić czas.
              „Oto jest miłość.
              Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się,
              że czekali na siebie całe życie.”
              • malenka_30 Re: Jedno - czy dwudniowe wesele? Pomocy! 06.08.09, 21:14
                My robimy 2 dniowe,mój Narzeczony jest z innego miasta (8 godz.autobusem),wiec
                gościom nie będzie się chciało na 1 dzień taki kawal jechać,a w 2 dzień już
                puszcza nerwy i można się pobawić,tym bardziej ze już wszyscy się znają :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka