Dodaj do ulubionych

Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA?

• tiya Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 18.06.05, 15:53
      Zdecydowanie bobovita. Na nestle owocową skusilam się raz, miala być gruszkowa,
      byla jakaś dziwna. Poza tym grudy, grudy, grudy... No i Natka plula nia dalej
      niż widziała. Z tej firmy kupuję od czasu do czasu tylko kaszki bifidus: 8 zboż
      albo ryżowo-kukurydzianą, mloda bardzo je lubi, nawet z grudkami smile.
      Hippa jeszcze nie probowałam, bo to co widzialam na pólce, to kaszki
      mleczno-ryżowe, a Natka takowe je dopiero od tygodnia, z bobovity oczywiście,
      pyyyycha smile
    • kontaminacja Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 18.06.05, 16:11
      Tylko Bobovita, nawet po aferze z robakiem! Nestle byla niejadalna i nawet dla mnie za slodka. O grudkach nie wspominajac...
    • antonina_74 Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 18.06.05, 17:02
      Też wolę Bobovitę z dokładnie tego samego powodu, łatwiej się rozpuszcza,
      prawie bez mieszania, gładka konsystencja bez grudek. (z tym że Zosia od
      początku jadła je łyżeczką).
    • azja.david Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 18.06.05, 18:25
      Witam!Od ok.5 miesiąca Dawid wcina ryzową z malinami i tylko z Bobovity!dodaje
      mu do mleczka i pije przez butle,łyzeczką pluje.Prubowalismy Nestle, ale gorzej
      sie miesza i chyba drozsza.....kaszka kukurydziana z Bobovity tez lepsza niz
      kleik z Nestle, naszym zdaniem. Pozdrawiam
      Aska
      • ramota Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 18.06.05, 21:10
        My do tej pory tylko Nestle (mleczno-ryżowe)..., ale po Waszych opiniach skuszę
        się na Bobovitę...wink
        Pozdr. Asia
      • fiora81 Nestle!!!! 18.06.05, 22:52
        Ja kupowałam kiedys kaszki BoboVita, ale znalazłam w jednej z nich robaki. Od
        tamtej pory kupują tylko kaszki Nestle.Jestem z nich zadowolona.Najlepiej
        mojemu synkowi odpowiada kszka mleczno ryzowa.Pozdrawiam
    • ivka2 Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 18.06.05, 21:58
      Zdecydowanie Bobovita!!!
    • aniazm Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 19.06.05, 13:44
      ja kupowałam bobovitę, ale okazało się, że uczulały Antkasad i od tej pory daję
      mu zwykłą ryżową kaszkę Nestle. ale chcę mu dać znowu bobovity, bo mi zostało
      kilka paczeksmile

co do mieszania, obie tak samo dobrze mi się rozmieszały w butlismile
    • przeciwcialo Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 19.06.05, 16:25
      Ja wolałam Bobovite bo ma wiekszy wybór kaszek bezmlecznych. Przydały sie bo
      córka piła mieszanki bezmleczne a dla synka do teraz wolę wymieszac z mlekiem
      niż robić mleczne. Kaszki mleczne są za słodkie moim zdaniem.
    • lolinka2 Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 19.06.05, 22:21
      teraz nestle są bardziej jednolite a przez to....bezpłciowe w smaku. Natalka
      była ich wierną fanką dopóki się nie zmieniły. Bobo Vity nie lubiła. Zupki tylko
      Bobo Vita a deserki tylko Gerber (ewentualnie Bubu). Herbatki Hipp i nic innego.
      nie wiem od czego to zależy ale kiedyś przepakowałam zupę gerbera w słoik Bobo
      Vity i się poznała że coś nie gra.
    • mamaigora1 Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 20.06.05, 09:31
      Dzięki za Wasze wypowiedzi - czyli potwierdzenie znajduje fakt, że w Nestle sie
      po prostu robia grudy przy mieszaniu ;-( a myslałam, że cos sie juz poprawiło...
    • edytkax Oczywiście BOBO VITA 20.06.05, 14:14
      Nie próbowałam co prawda nestle ani żadnej innej od razu zaczęłam od bobo vity
      bo akurat takową spotkałam. Daję oczywiście tylko bezmleczne gdyż dodaje je do
      mleka - Humany
    • maniakow Nestle :) 20.06.05, 14:34
      My tylko Nestle - naprawdę nie wiem co to grudki, nigdy mi sie nie zrobiły. Na
      początku była BoboVita, bo jest bardziej dostępna - niestety uczuliła i chyba
      tak jest, jak dziecko jest alergikiem, lepiej na poczatek dać Nestle (słyszałam
      kilka opinii, że Bobovita uczuliła). Niestety córcia jest taką fanką Nestle, że
      Bobvity już nie ruszy - nawet jak juz ją nie uczula smile.
      • mlagodna A my tylko bezmleczne Bobovity! 20.06.05, 23:50
        I koniec. Znudziła się bananowa. Hitem są owoce leśne i gruszka smile Od zawsze
        była Bobovita bo najtańsza. Pasi - tym lepiej. Dodaje ją w tej chwili do
        zagęszczania deserków, bo na wodzie od miesiąca i złotej kaszki nie ruszy, więc
        przemycam w słoiczku. A do mleka daje kleik - Bobovity smile Z resztą do zupek też.
        pozdro
    • mamaigora1 Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 23.06.05, 14:34
      Czyli Bobovita wygrywa...
      • margarettka Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 23.06.05, 14:56
        My kupujemy Bobovite. Glownie dlatego, ze jest mniej slodka, o wiele mniej.
        Pamietam kaszki nestle jeszcze jak nie bylam dzieciata, bo sama wtedy sie nimi
        zajadalam (lubie takie mleczne papki smile) i raz kupilam Bobovite wtedy i mi nie
        smakowala, bo za malo slodka byla, w porownaniu z nestle to wcale nie byla
        slodka wink No i tym sposobem wiem, ktore slodsze, wiec dziecku podaje te mniej
        slodkie, bo i po co mu ten cukier...i tak jest zachwycony smile
        Kupujemy bezmleczne i robie je na mleku typu HA, bo Ignacy wlasnie pozbywa sie
        alergii.
    • steffa Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 23.06.05, 21:19
      Z tego co pamiętam (mój syn już kaszek takich nie jada), Nestle jest 'lepsze',
      bo ma żelazo. Ja nigdy przez smoczek nie karmiłam, więc nie wiem, która
      lepiej 'przechodzi'.
      • katse Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 24.06.05, 12:44
        my jemy hipa
        mniej słodka

K
    • amb25 Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 24.06.05, 15:05
      Używam tylko kaszek bezmlecznych. Generalnie wolałam Nestle. Żadne grudki mi
      się nie robiły, a witaminek więcej. Kaszki podaję butelką robię je na melku
      modyfikowanym. Róznicy w smaku pomiedzy Nestle i BobVity jakiejś znaczącej nie
      zauważyłam. Dziecku też było wszystko jedno Nestle czy BoboVita.
      Ale moje dziecko miało problemy z zaparciami więc od kilku miesięcy juz nie
      pdoaję mu kaszek ryżowych tylko albo pszenną z bananmi (BoboVity) albo -
      najczęściej - kleik kukurydziany (BoboVity,ale tylko daltego, że akutat u mnie
      w sklepie mają tylko ten).
    • pia_ Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 27.06.05, 15:10
      U nas zdecydowanie i jedynie jadane są kaszki Hippa, najdroższe, ale smakowo
      rewelacyjne. Kaszki Bobovita, Nestle nawet po dodaniu musu owocowego są
      wypluwane. Początkowo młoda tolerowała kaszki Humany, ale po niedługim czasie
      były juz bee. U nas tylko HIPP.
    • renata28 Re: NESTLE 27.06.05, 15:17
      U nas tylko Nestle. Nie robią się żadne grudki i są bardzo smaczne. Poza tym
      kaszkę mała je łyżeczką, a nie z butli. Kupowałam kiedyś Bobovitę, ale mają
      strasznie sztuczny smak. Planuję wybróbować niedługo Hippa.
      • mamaemmy Bobovita! 28.06.05, 10:06
        Tylko!A najlepiej brzoskwiniowasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka