tiya Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 18.06.05, 15:53 Zdecydowanie bobovita. Na nestle owocową skusilam się raz, miala być gruszkowa, byla jakaś dziwna. Poza tym grudy, grudy, grudy... No i Natka plula nia dalej niż widziała. Z tej firmy kupuję od czasu do czasu tylko kaszki bifidus: 8 zboż albo ryżowo-kukurydzianą, mloda bardzo je lubi, nawet z grudkami . Hippa jeszcze nie probowałam, bo to co widzialam na pólce, to kaszki mleczno-ryżowe, a Natka takowe je dopiero od tygodnia, z bobovity oczywiście, pyyyycha Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 18.06.05, 16:11 Tylko Bobovita, nawet po aferze z robakiem! Nestle byla niejadalna i nawet dla mnie za slodka. O grudkach nie wspominajac... Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 18.06.05, 17:02 Też wolę Bobovitę z dokładnie tego samego powodu, łatwiej się rozpuszcza, prawie bez mieszania, gładka konsystencja bez grudek. (z tym że Zosia od początku jadła je łyżeczką). Odpowiedz Link Zgłoś
azja.david Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 18.06.05, 18:25 Witam!Od ok.5 miesiąca Dawid wcina ryzową z malinami i tylko z Bobovity!dodaje mu do mleczka i pije przez butle,łyzeczką pluje.Prubowalismy Nestle, ale gorzej sie miesza i chyba drozsza.....kaszka kukurydziana z Bobovity tez lepsza niz kleik z Nestle, naszym zdaniem. Pozdrawiam Aska Odpowiedz Link Zgłoś
ramota Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 18.06.05, 21:10 My do tej pory tylko Nestle (mleczno-ryżowe)..., ale po Waszych opiniach skuszę się na Bobovitę... Pozdr. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
fiora81 Nestle!!!! 18.06.05, 22:52 Ja kupowałam kiedys kaszki BoboVita, ale znalazłam w jednej z nich robaki. Od tamtej pory kupują tylko kaszki Nestle.Jestem z nich zadowolona.Najlepiej mojemu synkowi odpowiada kszka mleczno ryzowa.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ivka2 Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 18.06.05, 21:58 Zdecydowanie Bobovita!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniazm Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 19.06.05, 13:44 ja kupowałam bobovitę, ale okazało się, że uczulały Antka i od tej pory daję mu zwykłą ryżową kaszkę Nestle. ale chcę mu dać znowu bobovity, bo mi zostało kilka paczek co do mieszania, obie tak samo dobrze mi się rozmieszały w butli Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 19.06.05, 16:25 Ja wolałam Bobovite bo ma wiekszy wybór kaszek bezmlecznych. Przydały sie bo córka piła mieszanki bezmleczne a dla synka do teraz wolę wymieszac z mlekiem niż robić mleczne. Kaszki mleczne są za słodkie moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 19.06.05, 22:21 teraz nestle są bardziej jednolite a przez to....bezpłciowe w smaku. Natalka była ich wierną fanką dopóki się nie zmieniły. Bobo Vity nie lubiła. Zupki tylko Bobo Vita a deserki tylko Gerber (ewentualnie Bubu). Herbatki Hipp i nic innego. nie wiem od czego to zależy ale kiedyś przepakowałam zupę gerbera w słoik Bobo Vity i się poznała że coś nie gra. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 20.06.05, 09:31 Dzięki za Wasze wypowiedzi - czyli potwierdzenie znajduje fakt, że w Nestle sie po prostu robia grudy przy mieszaniu ;-( a myslałam, że cos sie juz poprawiło... Odpowiedz Link Zgłoś
edytkax Oczywiście BOBO VITA 20.06.05, 14:14 Nie próbowałam co prawda nestle ani żadnej innej od razu zaczęłam od bobo vity bo akurat takową spotkałam. Daję oczywiście tylko bezmleczne gdyż dodaje je do mleka - Humany Odpowiedz Link Zgłoś
maniakow Nestle :) 20.06.05, 14:34 My tylko Nestle - naprawdę nie wiem co to grudki, nigdy mi sie nie zrobiły. Na początku była BoboVita, bo jest bardziej dostępna - niestety uczuliła i chyba tak jest, jak dziecko jest alergikiem, lepiej na poczatek dać Nestle (słyszałam kilka opinii, że Bobovita uczuliła). Niestety córcia jest taką fanką Nestle, że Bobvity już nie ruszy - nawet jak juz ją nie uczula . Odpowiedz Link Zgłoś
mlagodna A my tylko bezmleczne Bobovity! 20.06.05, 23:50 I koniec. Znudziła się bananowa. Hitem są owoce leśne i gruszka Od zawsze była Bobovita bo najtańsza. Pasi - tym lepiej. Dodaje ją w tej chwili do zagęszczania deserków, bo na wodzie od miesiąca i złotej kaszki nie ruszy, więc przemycam w słoiczku. A do mleka daje kleik - Bobovity Z resztą do zupek też. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 23.06.05, 14:34 Czyli Bobovita wygrywa... Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 23.06.05, 14:56 My kupujemy Bobovite. Glownie dlatego, ze jest mniej slodka, o wiele mniej. Pamietam kaszki nestle jeszcze jak nie bylam dzieciata, bo sama wtedy sie nimi zajadalam (lubie takie mleczne papki ) i raz kupilam Bobovite wtedy i mi nie smakowala, bo za malo slodka byla, w porownaniu z nestle to wcale nie byla slodka No i tym sposobem wiem, ktore slodsze, wiec dziecku podaje te mniej slodkie, bo i po co mu ten cukier...i tak jest zachwycony Kupujemy bezmleczne i robie je na mleku typu HA, bo Ignacy wlasnie pozbywa sie alergii. Odpowiedz Link Zgłoś
steffa Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 23.06.05, 21:19 Z tego co pamiętam (mój syn już kaszek takich nie jada), Nestle jest 'lepsze', bo ma żelazo. Ja nigdy przez smoczek nie karmiłam, więc nie wiem, która lepiej 'przechodzi'. Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 24.06.05, 12:44 my jemy hipa mniej słodka K Odpowiedz Link Zgłoś
amb25 Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 24.06.05, 15:05 Używam tylko kaszek bezmlecznych. Generalnie wolałam Nestle. Żadne grudki mi się nie robiły, a witaminek więcej. Kaszki podaję butelką robię je na melku modyfikowanym. Róznicy w smaku pomiedzy Nestle i BobVity jakiejś znaczącej nie zauważyłam. Dziecku też było wszystko jedno Nestle czy BoboVita. Ale moje dziecko miało problemy z zaparciami więc od kilku miesięcy juz nie pdoaję mu kaszek ryżowych tylko albo pszenną z bananmi (BoboVity) albo - najczęściej - kleik kukurydziany (BoboVity,ale tylko daltego, że akutat u mnie w sklepie mają tylko ten). Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Które kaszki lepsze NESTLE czy BOBOVITA? 27.06.05, 15:10 U nas zdecydowanie i jedynie jadane są kaszki Hippa, najdroższe, ale smakowo rewelacyjne. Kaszki Bobovita, Nestle nawet po dodaniu musu owocowego są wypluwane. Początkowo młoda tolerowała kaszki Humany, ale po niedługim czasie były juz bee. U nas tylko HIPP. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: NESTLE 27.06.05, 15:17 U nas tylko Nestle. Nie robią się żadne grudki i są bardzo smaczne. Poza tym kaszkę mała je łyżeczką, a nie z butli. Kupowałam kiedyś Bobovitę, ale mają strasznie sztuczny smak. Planuję wybróbować niedługo Hippa. Odpowiedz Link Zgłoś