Dodaj do ulubionych

Sklep internetowy Coccodrillo - nie polecam ;-/

07.02.11, 14:36
Zachęcona Waszymi postami o 70% obnizkach i wyprzedaży, zrobiłam zakupy w sklepie internetowym Coccodrillo, bo w moim mieście stacjonarnego sklepu nie ma. Ceny rzeczywiście na wybrane rzeczy całkiej przystępne, dlatego też kupiłam kilka ciuszków na kwote ponad 100zł. Ale tu zaczeły się schody. Czekałam kilka dni na potwierdzenie zamówienia- nic! W końcu zadzwoniłam do firmy, a tam dowiaduję się, że dopiero będą kompletować zamówienia. Najdziwniejsze było dla mnie to, że złożenie zamówienia nie jest równoznaczne z tym, że się ten towar dostanie! Pierwszy raz cos takiego spotykam. Towar zamiast automatycznie schodzić ze stanu magazynowego, na sklepie był cały czas dostępny, a okazało się że dostałam tylko 2 z 5 zamówionych rzeczy! I 0 informacji o tym fakcie. Po prostu gdy kurier zapukał do drzwi i miałam mniej do zapłacenia, zorientowałam sie, że cos nie gra. No i nie grało - dostałam mniej rzeczy bo już ich nie mieli. Totalny brak profesjonalizmu. A dobierałm sobie np. spodnie + bluza (do kompletu) a dostałam same spodnie z serii. Mogli mnie zapytać przed wysyłka czy chcę taką paczkę wogóle dostać... Czy ktoś miał podobnie??? Dodam, ze towar przyszedł po 10 dniach od zamówienia, a jeszcze kilka dni po zamówieniu stany na sklepie pokazywały, że np. te bluzy w rozm. 116 są! Ech...
Obserwuj wątek
    • beakarp Re: Sklep internetowy Coccodrillo - nie polecam ; 07.02.11, 14:42
      Podobnie bywa w Bonprixie, niestety...
    • kurczaczek77 Re: Sklep internetowy Coccodrillo - nie polecam ; 07.02.11, 17:57
      Ja dostałam wszystko, co zamawiałam i to już na drugi dzień (jestem z W-wy), ale robiłam zakupy na początku przecen -70%, kiedy jeszcze mięli sporo towaru. Może w ogóle ta sytuacja ze sklepem internetowym ma jakiś związek z sytuacją Coccodrillo, o której pisały dziewczyny w osobnym topicu...
    • zawsze-mamawojtka Re: Sklep internetowy Coccodrillo - nie polecam ; 07.02.11, 21:31
      Ja już 2 razy kupowałam w ten sposób - zawsze było szybko, jednego dnia zamawiam i płacę, drugiego kompletują i wysyłają i trzeciego mam towar. może dlatego że płaciłam przelewem a nie za pobraniem? bo tak wiesz nie mają pewności że odbierzesz towar (tak myślę bo jakie jest inne wyjaśnienie?).
      • anet77 Re: Sklep internetowy Coccodrillo - nie polecam ; 08.02.11, 11:26
        U mnie było identycznie. Zamówiłam 7 rzeczy, otrzymałam 5. Nikt nie skontaktował się ze mna czy chcę zmienic zamówienie, nie przeprosili, nie poinformowali, ze czegoś brakuje. Dopiero jak napisałam maila, bo dodzwonic sie nie mogłam, dostałam odpowiedź z przeprosinami. A najbardziej wkurzyło mnie to, ze kolezanka, które poźniej zamawiała towar, wcześniej go dostała a ja dłuzej czekałam na realizacje mojego zamówienia. T
        • marcowa_nadzieja Re: Sklep internetowy Coccodrillo - nie polecam ; 08.02.11, 12:33
          Ja zamawiałam na prawie cztery stówki - wszystko było i przesyłkę otrzymałam na drugi dzień po zamówieniu. Jedyne co to nie mogłam zaakceptować już na końcu zamówienia, ale zadzwoniłam i zrobili to sami.
          Inna sprawa to rozmiarówka - jedna bluza mimo, że w tym samym rozmiarze, co kolejne dwie była znacznie mniejsza od nich i to tak ze dwa rozmiary.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka