11.02.21, 19:37

Wypiłem sobie dzisiaj odrobinę, ale potrzebowałem tego. Przypomniałem mamie wczoraj, ze kiedyś ciężko mnie pobiła. Było pełno krwi w pokoju, a ona nie przestawała mnie bić. Miałem może 5 lat.
Dzisiaj mnie przeprosiła. Pierwszy raz.
Wczoraj było w domu niemało emocji w związku z tą historią.

Obserwuj wątek
    • tomek.150 Re: . 12.02.21, 12:52
      pije kolejny dzien ale mam powod

tamte przeprosiny nie byly szczere.
      one byly wymuszone
      ona niczego nie zaluje
      sytuacji kiedy okazuje mi pogarde
      bylo wiele
      nie bede pisal o szczegolach
      chce sie stad wyniesc

• tomek.150 Re: . 12.02.21, 13:05

A co wiecie o moim ojcu?

Ledwie nic nie wiecie.
      W mojej obecnosci rzucil w swoja mame doniczka, krzeslem, oblal ja goraca herbata oraz kilka innych historii z ktorych jedna skonczyla sie interwencja policji.

To nie byl latwy dom
      Duzo zlych rzeczy tam sie dzialo.
      Ojciec mnie kilka razy bral na kradzieze. W pomorskim kradziez nazywa sie pachta.

• tomek.150 Re: . 12.02.21, 13:23

A co wiecie o moim ojcu?

Ledwie nic nie wiecie.
      W mojej obecnosci rzucil w swoja mame doniczka, krzeslem, oblal ja goraca herbata oraz kilka innych historii z ktorych jedna skonczyla sie interwencja policji.

wiele historii
      ktore dzialy sie co roku
      rok w rok
      irena go upokarzala

a on wybuchal agresja
      w ciagu kilkunastu lat pewnie z50 takich zdarzen bylem swiadkiem
    • tomek.150 Re: . 12.02.21, 13:44
      kiedys jak babcia uciekala z domu to przytrzasnal jej drzwiami reke

innym razem skopal psa

Kuba sie piesek wabil

• tomek.150 Re: . 12.02.21, 13:51
      Nigdy nie okazalem mu pogardy. Rozstalismy sie po mojej historii pracy w cukrowni bez zadnych zlych emocji.
      A mimo to postanowil ze sie przestanie odzywac. Nigdy sie nie odzywal, to zawasze bylo przeze mnie inicjiowane ale od tamtej pory skoro ja przestalem to i ten cymbal postanowil ze to juz koniec.
    • tomek.150 Re: . 12.02.21, 13:54
      >Nigdy sie nie odzywal, to zawsze bylo przeze mnie inicjowane ale od tamtej pory skoro ja przestalem to i ten cymbal postanowil ze to juz koniec.

------------------

Nigdy nie wyslal kartki z zyczeniami swiatecznymi, nie interesowal sie czy zdalem do szkoly sredniej, a pozniej czy zdalem mature.

Nigdy, nic.

Roman, kochajacy ojciec.

• tomek.150 Re: . 12.02.21, 14:11
      kiedys jak babcia uciekala z domu to przytrzasnal jej drzwiami reke

-------

siostry ojca w ogole nie reagowaly. wiedzialy ze wdomu sie dzieje zle ale sie nie odzywaly. nigdy nie probowaly jakos naprawic tej historii. Czy to wplynac na babcie zeby konntrolowala emocje czy na ojca zeby jednak sie opamietal. jak ja tam bylem to nigdy nic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka